Øyvind, som forøvrig er sønn til foredragsholderen, studerer nå sang ved Universitetet i Stavanger (tidligere musikkonservatoriet) med selveste Elisabeth Norberg-Schulz som sanglærer. Mange hadde gleden av å høre hans fantastiske stemme i Herøy kirke på siste julekonsert og gudstjenste i Herøy kirke i forbindelse med jula.

Foredraget handler om Joseph John Armistead, kvekeren fra England som på starten av forrige århundre drev misjons og humanitært arbeid på nord – Trøndelag og Helgelandskysten. 

Han drev opprinnelig med fiskeoppdrett og sennepsfabrikk i England, skrev bøker om oppdrett, samlet inn engelske sagn og eventyr, og startet Englands første akvakulturskole i 1895. 

I en alder av 52 år begynner han sin virksomhet I Norge, og samler blant annet inn penger i England som finansierer fiskerhjem/forsamlingshus, skolebygninger og bedehus langs kysten, og han oppretter også et eget «sykehus» i Fjølviken i Nærøy kommune.

Joseph John Armistead er fortsatt kjent i England for sitt arbeid innenfor akvakultur og som eventyrinnsamler, men hans innsats i Norge er lite kjent. 

Beretningen om hans arbeid i Norge vil særlig omhandle Skibbåtsvær Fiskerhjem, og kystbefolkningen på Herøy.

Billetter til foredraget kan kjøpes på kiosken på Herøy og på Ticketmaster.

Les mer om årets Herøydager på www.heroydagan.no