Helgeland Sparebank har gjennom mange år vært en god støttespiller for fotballgruppa i Herøy IL. I tillegg gir også banken god støtte til andre aktiviteter i idrettslaget og ande lag og foreninger i kommunen. Sist fredag var leder Halvard Jakobsen i fotballgruppa i Herøy IL innom banken i Herøy og skrev under en ny toårig avtale. Avtalen sikrer 60 000 kroner i sponsorstøtte fordelt på to år.

- Dette går rett inn i målgruppa til banken. Barn- og ungdom er de som prioriteres høyest når vi skal tildele sponsormidler. Banken ønsker å gi noe igjen til lokalsamfunnet og sunn aktivitet blant barn og ungdom er noe av det vi prioriterer høyest, sier personmarkedssjef Roar Myrstad i Helgeland Sparebank, avdeling Herøy.

Glad for støtten
Nyvalgt leder i fotballgruppa, Halvard Jakobsen er selvsagt glad for at de har fått signert en ny avtale med banken som viderefører det gode samarbeidet de har hatt gjennom mange år.

- Dette er et viktig bidrag for å opprettholde aktiviteten hos oss. I år har fotballgruppa 9 lag med i seriespill. Fire lag spiller på ungdomsnivå mens de andre fem spiller barnefotball, sa Jakobsen under avtaleinngåelsen i banken, sier Jakobsen.

Jentelag skal delta på Skandia Cup
Målsettingen til fotballgruppa gjennom mange år har vært at ungdomslag skal få delta på større turneringer når det jobbes godt både sportslig og økonomisk for å realisere målet. I år skal jenter 13 delta på Skandia Cup i Trondheim. Laget trenes for øvrig av Jannice Pettersen og Halvard Jakobsen.

Skandia Cup er Norges nest største fotballturnering for barn og ungdom med ca. 9000 deltagere per år de siste årene.