Nautilus Balder er bygd i 1985 og er kjøpt fra firmaet Buksér og Berging AS, som er et stort taubåtselskap som har hovedkontor i Oslo med underkontorer i Stavanger og Fedje.

Nautilus Balder, som tidligere het Bamse Tug, har en lengde på 35 meter og en bredde på 10 meter. Hovedmaskinen er på 4800 Hk og har en trekkraft på 62 tonn. Den har også to vannkanoner i tillegg til en rekke annet tilleggsutstyr.

Selv om båten ikke akkurat er ny så bærer den preg av godt vedlikehold og vil nok etter alt å dømme bli et viktig tilskudd til firmaets eksisterende flåte.

Løft for mannskapet
Daglig leder Runar Mørch sier til Herøyfjerdingen at nyinvesteringen er et viktig bidrag til å sikre mer slepekraft og samtidig bedre arbeidsforholdene for de ansatte.

- Prisen for Nautilus Balder ble på 22,5 millioner kroner og med dette siste fartøyet disponerer vi nå totalt 12 båter i firmaet, sier Mørch

- Så snart vi har fått på plass en del tilleggsutstyr og fått den klasset med nødvendige sertifikater så skal den opp til Tjeldsundet der vi skal gå i gang med et stort oppdrag for Statnett. Dette er en stor jobb for oss som er prissatt til 41 millioner kroner. Oppdraget er å legge fire kraftkabler for å sikre strømforsyningen til Lofoten, Vesterålen og Harstad-området, sier Runar Mørch.

Fire av det eksisterende mannskapet følger med Nautilus Balder til de nye eierne, noe som gir en stor grad av trygghet ved overtakelse av båten.

Fakta
Seløy Undervannsservice har i dag rundt 70 fast ansatte, men har i perioder også en del innleid arbeidskraft. Firmaet driver med alle typer maritime oppdrag. Hovedoppdragsgivere er kraftselskaper og oppdrettsnæringen, men de driver også innenfor sjøledning, slep, grunnboring, søk og inspeksjoner, berging og heving, samt andre dykkertjenester. De ansatte kommer i tillegg til nærområdet og resten av Norge fra en rekke andre land.

Firmaet ble stiftet i 1987 av de to gründerne Torbjørn Hanssen og Trond Olsen. Olsen har siden solgt seg ut av selskapet.

Selskapet eies nå av Maritime Venture AS med 59,98 prosent og Torbjørn Hanssen med 40,02 prosent av aksjene. Maritim Venture AS er et selskap som kontrolleres av Torghatten ASA.

Seløy Undervannsservice AS har base på Hestøya i Herøy kommune.