Alf Knutsens hjertebarn, redningsskøyta "Elias" går sin triumf-ferd gjennom en rekke land.

Seertallene fra TV2 var usedvanlige høye. Etter at serien kom ut på dvd har suksessen bare fortsatt.

I løpet av det siste året har SF Norge solgt utrolige 250.000 dvd-er med den lille redningsskøyten.Det er tall som vekker oppsikt, skriver Nettavisen iBergen.no og fortsetter:

– Aldri før har vi solgt så mye av en barne-tv-serie. Det er helt fantastisk. Kun Kaptein Sabeltann selger like mye i denne målgruppen, sier salgssjef Svein Risberg i SF Norge AS til iBergen.no.

På høyde med Thomas Ifølge SF Norge er det særdeles uvanlig at en barnekarakter fra TV selger i nærheten av 100.000 i løpet av et år. Elias er med andre ord i særklasse, sier Risberg til Nettavisen og han fortsetter med gullkornene:

– Elias er fullt på høyden med Byggmester Bob og Lokomotivet Thomas både salgsmessig og kvalitetsmessig. Jeg er ikke i tvil om at Elias kommer til å være blant de mest solgte barne-dvd-ene i årene som kommer. Serien vil være like relevant om fem-ti år, sier Risberg til Nettavisen..

Film-premiere 23. februar Og Risberg mener dette bare en begynnelsen. For 23. februar har den etterlengtede helaftens spillefilmen med "Elias" premiere og Risberg mener filmen vil ha en enda bredere målgruppe enn TV-serien.

- Når den kommer på dvd, tror jeg den vil matche salgstallene til de aller dyreste Hollywood-filmene, sier Risberg videre.

På høyde med Disney Prosjektleder Beathe Daae i TV 2 sier til Nettavisen at Emmy-nominasjonen av "Elias" viser at norske produksjoner godt kan måle seg med Disney i kvalitet.

Som leserne sikkert er kjent med jobber Herøy kommune med å få til et "Elias-land" i Herøy.

Dette prosjektet er knyttet tett opp til et annet spennende prosjekt, nemlig et mulig turistanlegg.