Torsdag 22. november ble ordningen for første gang gjennomført og da var det åtte beboere som benyttet seg av tilbudet. Jelena Budesa som er daglig leder i Møtestedet sier hun er godt fornøyd med oppmøtet. Denne gangen var det nylig pensjonerte bibliotekar Kirsten Heiszter som stod for lesingen.

Beboerne syntes det var et flott tiltak og at det var trivelig at det kom noen som ville lese for dem.

Denne gangen ble det lest fra et ukeblad som beboerne syntes var spennende. Tilbudet er rettet til alle som sliter med å lese selv, og som har lyst til å høre at det blir lest for dem.

- Det er beboerne som skal komme med ønsker om hva de frivillige skal lese for dem. Det er viktig at det er noe som treffer dem og er interessant for dem, sier Jelena.

Flere frivillige
- Vi har fått tak i flere frivillige pensjonister som har sagt seg villig til å være med på ordningen, og hver torsdag mellom 10.30 og 11.30 skal det arrangeres slike lesestunder i lillestua i 1. etasje, forteller Jelena.

Samarbeid med biblioteket
Biblioteket har som oppgave å finne stoff som beboerne ønsker mens det er frivillighetssentralen som skal få tak i frivillige og organisere ordningen.

Noe godt til kaffen neste gang
- Neste gang skal vi ordne noe godt til kaffen som beboerne kan kose seg med mens det leses for dem, avslutter Jelena.

Foto: Kine Jeanette Hanssen