Denne uken har den norske animasjonsserien Elias premiere på Netflix USA og i hele den øvrige engelskspråklige verden. Elias blir dermed den første norske barne-TV serien på strømmetjenesten Netflix USA. Dette er også den første norske TV-serien etter «Lilyhammer». Den 52-episoders animasjonsserien er produsert av Animando med William Ashurst som regissør.

Netflix har tatt verden med storm og har hatt en formidabel utvikling. De har nå en global brukermasse på rundt 63 millioner og bare i første kvartal i 2015 fikk selskapet 4,9 millioner nye abonnenter.

Alf Knutsen som opprinnelig kommer fra Herøy, men som nå er bosatt på Lørenskog sammen med familien, er den som regnes som pappa til Elias og som begynte å jobbe med denne ideen sammen med studiekompis Sigurd Slåttebrekk på slutten av 90-tallet.

Fantastisk bra
- Dette er fantastisk bra og denne avtalen er viktigere enn alle de andre avtalene til sammen. Veldig mange velger i dag å se filmer på Netflix i stedet for vanlig TV-kanaler. Netflix Norden har hatt den gamle serien med Elias tilgjengelig en periode, men med lanseringen av den nye serien til det engelskspråklige markedet på Netflix USA når vi selvsagt et langt større marked, sier Alf Knutsen.

Alf vil ikke si hvor mye om hvor mye de har fått for salget, men han sier at den største verdien nok ligger i at de nå når ut til et mye større marked der de får solgt ulike Elias-produkter.