- Dette er en relativt stor jobb som vi vil bruke et par uker på, forteller driftssjef Einar Roan om jobben som skal være ferdig rundt midten av november.
 
Den 11 kilometer lange kabelen skal gå fra Tingvika ved Stokka flyplass og komme iland på Tenna ved Rakelfjæra og Herøy Caravan.
 
Kabelen er av typen 24kV TKRA 3 x 240Cu. Ytre diameter er 96mm og kabelen i sin helhet veier 218 556kg.
 
Og blir den nye hovedforsyningskabelen til Herøy. Her skal den kobles på sekundærstasjonen som står der.
 
Hentes i Finland
- Vi skal hente kabelen i Finland i slutten av oktober og går igang med legginga så snart vi er tilbake.
 
Seløy Undervannserice AS har hovedentreprisen på jobben og skal vi lever et såkalt "nøkkelferdig anlegg" som er ferdig testet og driftsatt.
 
Vi skal benytte Subsea International, Infratek AS og entreprenør Olaf Pettersen AS som underlevendører, bekrefter driftsjef Roan videre.
 
Seløy Undervannservice AS skal da bruke lekteren Nautilus Maxi for å transportere og oppbevare den svære kabelen.
 
Dette prosjektet skjer på oppdrag fra HelgeandsKraft AS.
 
- Subsea Int. skal foreta posisjoneringen av kabelen på havbunnen, Infratek skal ta seg av de elektriske arbeidene og Olaf Pettersen AS skal grave grøftene på land, samt lage fundament for reservekabelen som skal lagres på Seløy Undervannservice sin base på Hestøy, opplyser Einar Roan.
 
Tok opp den gamle
Seløy Undervannservice AS tok opp den gamle kabelen i slutten av juni. Denne var ødelagt, og Seløy Undervannservice AS benyttet da omtrent alt de disponerer av båter:
 
Nemlig Nautilus Multi, Nautilus Pride, Nautilus Surway, Nautilus Maxi og Nautilus.
 
Bilder: Seløy Undervannservice AS