Herøy IL Badminton markerte den årlige badmintonuka og hadde oppstart for sesongen 2016-2017 i helga. Badmintonuka er et tiltak i regi av Norges badmintonforbund som har til hensikt å gjøre badminton mer kjent og rekruttere flere medlemmer. 

- Vi har vært så heldige å fått besøk av den kjente badmintontreneren Radu Carlan fra Otta. I helga har to grupper, ei nybegynner gruppe og ei for viderekommende fått gleden av å bli trent av Radu, sier leder Astrid Reinertsen til Herøyfjerdingen.

- Nybegynnergruppa har hatt tre treningsøkter og de andre har hatt fire i løpet av helga. Spillerne hadde mye skryt å si om Radu etter helga og var tydelig inspirert til å ta fatt på en ny badmintonsesong, avslutter Reinertsen.

Herøyspillere uttatt til talentteam
Nylig har det blitt klart at Herøy har fått med badmintonspillerne Live Grønbech og Elias Lenning på badmintonforbundets talentteam for U-15 for 2016-2017. Dette betyr at disse to spillerne blir satset ekstra på gjennom egne samlinger. Talentteamet er det stedet man legger grunnlaget for en eventuell videre badmintonkarriere. Dersom de gjør det bra på samlingen i Oslo i september kan de blant annet bli uttatt til Danish Junior Cup som går av stabelen 14. til 18. oktober. Her møtes mange av verdens beste badmintonsspillere.

Herøyfjerdingen gratulerer Live og Elias med uttaket og ønsker dem lykke til videre med sine badmintonferdigheter.