- Folk blir oppgitte, for alle forventer jo at det skal kunngjøres når anløpet kuttes - enten i avisene eller via plakater.

Ingen kunngjøring Når ikke dette har skjedd må man tro at båten går. I dag tidlig før klokken sju var det 10 - 12 stykker som sto på kaia.

Mange av disse skulle til Bodø, men det kom ingen båt, sier Gude Mathisen fra Dønna til Herøyfjerdingen.

- Veldig arrogant - Dette var veldig arrogant av det ansvarlige, legger Mathisen til.

Kutt av NEX\'en anløp av Bjørn ble gjort da fylkesrådet gjorde vedtak om det tidligere i vinter.

Noe tidspunkt for når dette skulle skje har aldri vært kjent.  

Med det blir Herøy og Dønna et viktig samferdselstilbud fattigere.

- Dette har jo vært et av de anløpene med størst antall reisende.

Ikke samme rettigheter? Når dette anløpet kuttes er det som om Herøy og Dønna ikke har de samme rettighetene som andre kommuner som har flere anløp hver dag av NEX\'en, sier Gude Mathisen videre.

Og han får støtte hos herøyordfører Arnt Frode Jensen. Han har lett på aktuelle nettsider etter informasjon om når anløpet av Bjørn skal kuttes.

Vil prøve å stanse saka  - Jeg finner ikke noe som helst om dette noen steder. Dette er ikke bra for noen, slett ikke for de reisende.

Jeg kommer til å ta opp denne saka i Helgeland Regionråd i morgen onsdag, og se om vi ikke kan få stanset denne saken, sier ordfører Arnt Frode Jensen til Herøyfjerdingen.

SKAL høres Han syns det er svært beklagelig at man ikke har nådd fram til fylkeskommunen med politiske argumenter.

- Kommunene SKAL høres i en slik sak, og det har ikke skjedd. Det finnes nemlig instanser som er over fylkeskommunen som kan reversere saken.

Og det er ikke første gangen at nye ruter settes i verk uten at vi blir hørt, sier Jensen.

Stor overraskelse - Vi må prøve å få satt en stopper for denne måten å drive saksbehandling på.

Nå har jeg i dag via andre kanaler fått høre at NEX\'ens anløp av Bjørn ble kuttet i dag og det kom som en overraskelse på meg, sier ordfører Arnt Frode Jensen. 

Hos Nordland fylkeskommune får vi til svar at det er Torghatten Nord som har ansvaret for å kunngjøre når anløpet skulle kuttes.

Synd - Hvis det ikke er kunngjort at anløpet skulle kuttes fra i dag, er det veldig synd for folk som blir stående å vente.

Torghatten Nord har vært kjent med dette lenge, sier Bjørn Lekanger på samferdselsavdelinga hos fylkeskommunen.

Til tross for at vi ble lovet at Torghatten Nord skulle ringe tilbake hørte ikke Herøyfjerdingen mer fra selskapet i dag.