- Vi ønsker å gjøre Agnes Hermansen Færø kjent for flere, samtidig som vi vil markedsføre de to heftene som kommunen har laget med noen av hennes mange dikt.

Det forteller Frøydis Falk ved OK-kontoret og bibliotekar Kirsten Heiszter til HERØYFJERDINGEN.

De to heftene heter henholdsvis "I Hålogaland" og "Det var til deg eg dikta mine songar".

Heftene fås kjøpt på både kulturkontoret, folkebiblioteket og turistinformasjonskontoret på Flostad.

Heistzer og Falk mener begge at Hermansen Færø absolutt fortjener større oppmerksomhet.

- Det er lenge siden hun har fått oppmerksomhet. På kulturkvelden i Herøy Folkebibliotek 25. oktober skal vi presentere henne og en del av hennes dikt vil bli opplest. Dessuten vil det bli musikkinnslag, forteller Falk og Heiszter videre.

De understreker at de fortsatt er i startgropa med planleggingen, men Agnes Hermansen Færø var særdeles produktiv og kommunen oppbevarer en stor mengde dikt fra hennes hånd.

Dikteren ble født i Brønnøy 1904, men kom til Herøy i 1927 som telegrafbestyrer. Etter hvert ble hun også både poståpner og bibliotekar.

Hun ble flittig benyttet i lokalsamfunnet til opplesninger, men har aldri gitt ut noen diktsamlinger.

Derimot har hun fått trykket sine dikt i publikasjonene: "Nord-Norge i prosa og lyrikk " (1973), "Nordfra" (1975) og "Årbok for Helgeland".

Dessuten ble hennes dikt trykket i både lokalaviser og i julehefter. Agnes Hermansen Færø fikk også lese noen av sine dikt på TV og i radio. Dikteren døde i 1987 - 83 år gammel.

Hun har også laget teksten til en av "Herøysangene" som er laget. Dersom det lykkes arrangørene av kulturkvelden 25. oktober å finne melodien til denne, vil kanskje også de som møter på Herøy Folkebibliotek få høre den.

Tid og sted: Herøy Folkebibliotek 25. oktober kl. 19.00