Tommy Eide i den nye blomsterbutikken ETCETERA - botaniske utskeielser mm. har levert blomster og kranser til flere begravelser siden oppstart 1. april.

Salat-buffé Men neste dag finner gjerne de pårørende dekorasjoner og blomster ødelagt av rådyrene.

- Jeg får litt problemer med å levere ting til begravelser når det er slik. Rådyrene går til salat-buffé og det er vanskelig å skylde på dyrene.

Legger ut bok Vi må få satt opp høyere gjerder rundt kirkegårdene. Det skylder vi folk, sier Tommy Eide som ikke kjenner til om det står på penger.

- Hvis det er tilfelle kan jeg tenke meg å starte innsamlingsaksjon til formålet. Det er rett og slett uverdig slik det er i dag, sier Eide til Herøyfjerdingen.

Han forteller videre at han ofte har folk innom som er fortvilte på grunn av dette.

Han har også blitt fortalt at band fra kranser og annet fra gravene er blitt funnet langs veien.

Nå legger han ut en bok i sin egen butikk hvor folk som støtter aksjonen kan skrive under.

Trenger ikke bli stygt På den ene av kirkegårdene er det en mur som et lavt gjerde står på, mens den andre kirkegården har et tradisjonelt gjerde.

Eide mener at et høyere gjerde slett ikke trenger å bli så stygt.

- Jeg kan ta på meg ansvaret med å få planter som kan pynte opp gjerdene slik at de ikke virker så massive, hvis jeg bare får dekket utgiftene, sier Tommy Eide.

Drøftet i menighetsrådet Sokneprest Annette Stenseng sier at problemet har vært tatt opp i både staben og i menighetsrådet.

- Det er uverdig å ha det slik og vi får ofte henvendelser fra pårørende som opplever at gravstedet er herjet dagen etter en begravelse.

Derfor støtter jeg et initiativ for å få gjort noe med problemet, sier sokneprest Stenseng til Herøyfjerdingen.