Krafttak mot kreft
Kreft rammer forskjellig og da kan ikke alle behandles likt. I Krafttak mot kreft 2014 samles det inn penger til forskning på personlig tilpasset kreftbehandling.

I barnesangen heter det "Meget er forskjellig, men inni er de like". For kreftsykdommer snus dette på hodet. Det som ser likt ut på overflaten, er egentlig ganske forskjellig på innsiden.

Ingen får nøyaktig den samme kreftsvulsten, og en behandling som vil gjøre underverker hos noen, kan gi en svak effekt hos andre. De siste årene har forskningen vist at de store pasientgruppene ikke er så like som de ser ut som. Innenfor hver gruppe finnes det mange ulike kreftsykdommer. Dette betyr at vi må gå bort fra "one size fits all", og heller tilpasse behandlingen til den enkelte pasients behov. Vårt mål er at alle skal få den behandlingen de responderer best på.

Russeknute
Rundt om i hele Norge skal russen gå med bøsser for kreftforeningen og i tillegg er dette er en offisiell russeknute.

- Vi synes det er veldig viktig å støtte opp en slik sak og at så mange som mulig bidrar. Vårt mål er å slå fjorårets russ og vi skal gjøre vårt beste for å samle så mye som mulig. Noe som er med på å motivere russen er at dette er en russeknute, så hver russ som deltar får en minibøsse de kan henge på russelua. 80 prosent av alle som går med bøssene er russ, så dette er bra. Russen er jo også "kjent" for å gjøre mye galt, men vi vil vise at russen også gjør positive ting, sier en av årets Herøy-russ, Guro Bjertnes Hansen.

Trenger din hjelp
Det er fortsatt nesten 11 000 som dør av kreft i Norge hvert år og alt for mange får alvorlige senskader i lang tid etter en kreftbehandling.

- Du er viktig i dette arbeidet – vi trenger din støtte. Vi er på rett vei og har ingen tid å miste, oppfordrer aksjonskomiteen i

Gi din støtte
For å gi din støtte til innsamlingsaksjonen Krafttak mot kreft i dag – gi med kort på nettsidene våre, eller send SMS «gave» til 2277 for å gi 200 kr.

Informasjonen over er hentet på kreftforeningen sine hjemmesider. Les mer HER.