Konkurransen «Johnny Virker Grand Prix» som Herøy Bil er en del av er landsomfattende og foregår samtidig på utvalgte Automester-verksteder over hele landet fra klokka 10.00 lørdag 5. september. I følge arrangørene trenger du et lavt tyngdepunkt, en tung gassfot og en fjernstyrt Johnny Virker RC-bil for å delta. Hvis du ikke har en selv, kan du låne en av verkstedet.

Kjent figur
Johnny Virker er en kjent figur for mange barn fra boka «Johnny Virker i turbotrøbbel» som ble en av fjorårets mest solgte barnebøker. Boka er artisten Øyvind «Vinni» Sauvik sin første barnebok. Med seg på laget hadde han de motorinteresserte brødrene Lundefaret; Pekka, som selv kjører rally, og broren Ole Martin som står for fantastiske tegninger og illustrasjoner.

Den handler om Johnny Virker, en rallybil bosatt i England som har litt vel mye energi under panseret. Derfor sender foreldrene ham til Doktor Drivaksel i Norge for å bli flinkere til å kontrollere fart og følelser.

To grupper
Konkurransen er inndelt i to grupper der den ene gruppa er for barn opp til 6 år mens den andre er for de fra 7 til 12 år.

- For de minste ungene er det sagt at gruppa gjelder for barn fra 2-6 år, men her er det jo store individuelle forskjeller og viktig at foreldrene er med og bedømmer om ungene skal delta eller ikke. Det er jo selvsagt en stor fordel for ungene at de har prøvd å kjøre slike biler før de kommer. Ellers håper vi jo selvsagt at riktig mange barn blir med og deltar og ikke er redd for å delta. Dette skal jo bare være artig, sier Laila Furu Vold på Herøy Bil & Maskin.

Egen bane
I forbindelse med konkurransen blir det satt opp en egen bane som deltakerne skal kjøre på. Laila forteller at været avgjør om banen blir inne på verkstedet eller utendørs.

Fine premier
- Alle som deltar vil få en flott Johnny Virker Diplom i tillegg til at de beste i hver klasse også vil få en radiostyrt bil, sier Furu Vold.

Vinnerne rundt om kring på verkstedene blir også med i trekningen av en reise til Tusenfryd med ledsager.

Les mer om konkurransen på www.johnnyvirker.no