Herøy Røde Kors oppfordrer gjennom kampanjen «Knytt et bånd» hver enkelt innbygger til å være med i en dugnad mot isolasjon og ensomhet.

I går mandag var Marie Nilsen og Gudrun Jørgensen fra Røde Kors i Herøy til stede da herøyspeiderne hadde juleavslutning med grøtfest og leker.   Synliggjøre omsorgs-aktivitetene

De to kvinnene kunne fortelle ungene at det var Nordland Røde Kors som startet «knytt et bånd»-kampanjen.   Nå har fylkeslaget invitert Røde Kors-lagene ute i kommunene til å bli med på å synliggjøre omsorgsaktivitetene som organisasjonen driver i lokalmiljøet.

Et rød- og kvitstripet vennskapsbånd er symbolet for kampanjen, og de to røde kors-kvinnene knyttet båndet på hver enkelt av ungene. Og Herøyfjerdingen fikk sitt bånd, med oppfordring om å knytte et selv på noen andre. så

23. oktober kunne Mette Marit markere oppstart av kampanjen Knytt et bånd i Nordland, et prosjekt  i regi av Røde Kors Nordland for å få innbyggerne til å bry seg mer om hverandre.

Formålet med kampanjen er blant annet:

- Å gjøre lokalmiljøet kjent med at isolasjon og ensomhet er et stort problem i alle kommuner og i ulike befolkningsgrupper.

- Å mobilisere ressurser i fylket og i den enkelte kommune for å gjøre noe med problemet og vse at alle kan gjøre noe.

- Fokusere på at alle i samfunnet, både unge og eldre, har et ansvar for å bry seg.   Startet i Bodø

Gudrun Jørgensen og Marie Nilsen kunne fortelle speiderne at de til stede i Bodø da kampansjen ble startet.

Og speiderne fulgte opp, for inntektene fra det tradisjonell loddsalget på speidermøtet gikk til en skole på Madagaskar.

Og speiderleder Trine Heggheim kunne fortelle sine speidere at 5-kronen som hver av speiderne kjøpte lodd for kunne rekke til mye på Madagaskar.

- En femkrone rekker til både blyant, linjal og viskelær for et barn på skolen. 25 kroner rekker til en skoleuniform, sa Heggheim blant annet.