Mosjøen kom reisende med bare 11 spillere totalt og etter bare ti minutter fikk hjemmelaget sitt første mål (1-0) skåret av Jørgen Hågensen. Andre mål (2-0) kom 14 minutter ut i kampen og det var Sondre B. Hansen som skåret. Mosjøen fikk et gult kort før pause og stillingen var så langt 2-0.

Omdiskutert rødt kort
Andre omgang var så vidt begynt da keeperen til Mosjøen fikk rødt kort. Denne avgjøreslen var tvilsom og ikke engang hjemmelagets trenere var enig i den. Mosjøen var dermed redusert til ti spillere og en av utespillerne måtte derfor være keeper. Straffesparket tok Christoffer Åkerøy og skåret og økte ledelsen til 3-0.

Etter 50 minutter skåret Sondre B. Hansen sitt andre mål for kampen og la på til 4-0. Etter 68 minutters spill skåret Erling Jarl Olsen sitt første junior mål  og økte ledelsen til 5-0.

Jørgen Hågensen satte inn sitt andre mål etter 71 minutter og en spiller på Mosjøen fikk sitt andre gule kort. To gule kort blir til rødt kort og dermed var Mosjøen nå bare ni spillere på banen.

Mosjøen redusert til åtte spillere
En av spillerne til Mosjøen gikk opp i duell og landet på skuldra og kunne ikke spille mer og Mosjøen var dermed redusert til bare åtte spillere.

Mot slutten av kampen skåret Henning Karlsen etter 80 minutter og økte stillingen til 7-0 før Sondre B. Hansen skåret sitt tredje mål slik at sluttresultatet ble 8-0.

- Dette var ikke noen bra kamp for FK Herøy/Dønna, vi skulle hatt flere mål og gutta kunne ha jobbet bedre, men det ble jo en solid seier, avslutter trener Arnt Ståle Solem.