Vi har samlet fem av gjengen som sørger for at løpet kan ha et fortsatt liv. Og det er ikke tilfeldig at vi møtes på kunstgressbanen, for i år skal både start og innkomst skje her.

Lagt om løypa Etter start løper deltakerne mot boligfeltet bak Herøyhallen, rundt hallen og så ut på hovedveien og rundt Solheim.

Ved innkomst løper deltakerne bare noen meter ytterst ve parkeringsplassen og løper i mål på banen.

De skal selvsagt ikke stille til start alle sammen. Noen må administrere, men den spreke gjengen vi har samlet på kunstregressbanen vil ha med riktig mange på startstreken lørdag 25. juni.

Mange trener - Vi ser at mange trener langs veiene og har hørt om flere som skal stille.

Det er flott og vi benytter gjerne anledningen til å oppfordre spreke folk også i andre kommuner om å bli med, sier John Svendsen (som blir 70 år i morgen), Svein Lundestad, Randi Opland, Siv Hestmark og Gunn Lise Bjertnes Hansen.

Landeveisløpet går i en idyllisk løype rundt – nettopp – Solheim. På den seks kilometer turen er det stor sjanse for at du vil se minst ti fuglearter i tillegg til både sau, rådyr og kanskje elg.

Asfalt og kalksand Løypa er en blanding av både asfalt og den hvite kalksanden som Herøy var så kjent for en gang i tiden.

I år har stiller løpet med sterkere muskler i ryggen ettersom både Seløy Kystferie, Helgeland Sparebank og ikke minst Herøy Sport og Fritid har gått inn og sponser fantastiske premier.

Sportsbutikken har gitt en sykkel til 4.500 kroner som trekkes ut blant en av deltakerne. Alle klassevinnerne får en gratis tur med en av de hurtiggående RIB’ene til Seløy Kystferie.

Arrangørene har satt opp følgende klasser: Barn (12 - 16 år) Junior (17 - 25 år) både dame- og herreklasse Senior (26 - 40 år) både dame- og herreklasse Veteran (40 - 60 år) både dame- og herreklasse Over 60 år - både dame- og herreklasse Mosjonsklasse

Påmelding til løpet skjer ved start, en halv time før.

Se egen annonse for løpet til høyre her på Herøyfjerdingen.