Rundt klokken 18 torsdag ettermiddag måtte vogntoget med 20 tonn laks i tilhengeren melde pass på nordsiden av Herøysundbrua.

Ikke fart nok Vogntoget (med norsk sjåfør) sto først i køen og ventet på grønt lys. Følgelig hadde ekvipasjen for lite fart da den kom til den bratte stigningen.

Der ble den stående - til den begynte å gli bakover. Med det ene hjulet framme under førerhuset fast mot betongrekkverket sto vogntoget rimelig trygt og fast.

Samtidig som det samlet seg køer på begge sider av brua.

Et fryktelig snøvær gjorde forholdene virkelig utrivelig og bidro til vanskelige forhold for sjåføren som strevde med å få på flere kjettinger enn den ene.

Kø på begge sider De mange foreldre og unger som var til stede i aulaen på barnetrinnets forestilling (se annet sted her på siden) måtte bare trekke ut kaffen og smøre seg med tålmodighet.

Politibetjent Sondre Dille kom til stedet, men kunne bare konstatere at vogntoget hadde skikkelige dekk.

Det ble gjort forsøk på å hente brannbilen, for å trekke tilhengeren på plass på veien, slik at vogntoget kunne rygge for å ta fart.

Flere kjettinger Men brannbilen ble for lett og bare spant. Yrkessjåfør Arnt Ståle Solem kom til og gikk straks igang med å sette flere kjettinger på vogntoget.

Og - det var det som skulle til. Litt etter litt tok vogntoget seg over brua og floken var løst.

Vanskelige føreforhold Politibetjent Sondre Dille opplyser at politiet ikke klandrer føreren.

- Det var føreforholdene som førte til dette, i tillegg til en fullastet trailer som ikke fikk fart nok til å komme seg opp brua, sier politibetjent Sondre Dille til Herøyfjerdingen.

Sjåføren kunne fortelle at han har kjørt over brua i flere år, men aldri opplevd slike forhold.

De som prøvde å ta seg over brua til fots i går hadde problemer med å holde seg på beina.

Det var rett og slett såpeglatt.

Fortsatt mer snø I løpet av kvelden og natt til fredag fortsatte det å lave ned snø, og det ser ikke ut til å stanse med det.

I dag fredag formiddag kommer det mer.

Flere lesere har kommentert vår sak om "vår på Helgeland" på vår facebook-side.

Vi kan ikke annet enn å si oss enig i de humoristiske innleggene.

Våren på Helgeland har jammen mange måter å vise seg fram på.