- Vår samarbeidspartner i Tyskland ønsker et langsiktig samarbeid ut over kontraktstiden. Med denne kontrakten i bunnen skal vi nå se på mulighetene for utvidelser. Det kan gå på nye maskiner, flere ansettelser eller annet, sier administrerende direktør Benjamin Hansen og administrerende direktør i eksportselskapet Gaia Seafood i Trondheim Lars Krogh til Helgeland Arbeiderblad.

I omsetning betyr storkontrakten 35 millioner kroner fram til påske. Herøybedriften skal produsere fersk C-trimfilét, som er laksefileter med skinn, men uten bein.

- Betyr alt

- En slik kontrakt betyr alt for oss. Nå på ettersommeren har vi kjørt to uker med prøveproduksjon for det tyske selskapet og dette har gått veldig bra. Vi føler at vi har full tillit i Tyskland, sier Benjamin Hansen videre. De resterende 40 prosentene av herøybedriftens produksjon går til det norske markedet, skriver Helgeland Arbeiderblad videre.

Styrket egenkapital

Etter at Gaia Seafood kjøpte seg inn i Polar har herøyselskapet trygget sin situasjon. Egenkapitalen økt fra 200.000 til en million kroner.

Med en slik stor kontrakt i bunnen og styrket egenkapital ser samarbeidspartnerne på muligheter for utvidelser. Den største bøygen er begrenset plass i lokalene. Polar har jobbet med å finne andre lokaliteter og mener det vil være den beste løsningen.

- Men vi ser også på muligheten for å kjøpe maskiner som kan gjøre flere personers jobb. Dermed kan disse ansatte frigjøres til annet arbeid. Vi ønsker nemlig å øke dagens produksjon med 140 til 150 prosent, sier Hansen og Krogh videre til avisen.

70 søkere til 25 jobber

Det er to år siden Polarprodukter gikk konkurs i de samme lokalene i Fagervika på Sør-Herøy. I fjor startet Benjamin Hansen opp igjen med en liten navneendring - Polar Seafood. Han kunne da velge blant 70 søkere til de 25 stillingene som bedriften hadde behov for å fylle.

- Herøy kommune, med ordfører, rådmann og næringssjef, har bidratt sterkt med å få selskapet på fote igjen, avslutter Benjamin Hansen.