Humørsprederne ved Herøy skole har blitt lagt merke til over hele landet og blitt viet mye oppmerksomhet både i aviser, radio og TV. Prosjektet startet i 2009 og er et samarbeid mellom omsorgssenteret og skolen der målet har vært å gi elevene innsikt og forståelse av livet på omsorgssenteret. Det var lærerne Gunn Lise B. Hansen og Henny Jørgensen som startet opp med prosjektet, men etter hvert som klassen har skiftet lærere har andre overtatt. Nå er det lærerne Stian Prestø og Åge Johansen som følger opp prosjektet. Ved Herøy omsorgssenter har det hele tiden vært Wenche S. Jørgensen som har vært kontaktperson.

Omtrent en gang per måned besøker elever og lærere de eldre på senteret og prater med beboerne og gjør ulike aktiviteter sammen med dem. Slike aktiviteter kan være å spille ulike spill, holde konserter der det framføres gamle og kjente sanger. De har også hatt bakedager sammen med beboerne og hatt «trim for eldre» i tillegg til en rekke andre aktiviteter.

Hyggelig å være der
Elisa Kløften og Dennis Tustervatn er to av elevene i 7. klasse og vi har tatt oss en prat med dem for å høre hva de synes om disse sammenkomstene med de eldre.

- Det er koselig å være på besøk på omsorgssenteret og mange begynner å le når vi kommer dit, så det er tydelig at de setter pris på å få besøk. Vi er blitt venner med mange av beboerne der og det virker som de setter stor pris på at vi kommer. Vi har også opplevd at flere av dem har gått bort på disse årene og det har vært tungt, sier Elisa og Dennis.

Laget minnebok
Elisa og Dennis forteller at de har lært mye av de eldre i kommunen.

- Vi har fått høre mye om hvordan de hadde det før i tiden og det har vært lærerikt og interessant. Vi har også laget minnebøker til noen av dem vi er blitt best kjent med. Vi skal fortsette å besøke omsorgssenteret og være humørspredere til vi går ut av 10. klasse og det synes vi er helt greit, avslutter de to humørsprederne fra Herøy skole.

Forhåpentligvis vil de flotte ungdommene fortsette å spre glede også etter at de går ut av grunnskolen. Mest sannsynlig er det årets 1. klasse som overtar rollen som humørspredere ved omsorgssenteret inntil de også avløses av nye elever.

Trykk her for å se TV-innslag med humørsprerne på Norge Rundt fra april 2013.