Etter tirsdagens positive avgjørelse for Marine Harvest i Herøy, var dagen i dag kommet for feiring og gratulasjoner.

I dag formiddag var Herøy næringsforening med leder Jørn Moe, Rita Jensen og Roger Hansen på besøk og gratulerte de ansatte og ledelsen med seieren tirsdag og overrakte kaker.

I kantina ble representantene fra næringsforeninga tatt imot av blant andre de to ansatte på kantina Kate Jakobsen og Elin Pettersen, i tillegg til produksjonssjef Randi Andersen.

Representantene for næringsforeningen overrakte også kake og gratulasjoner til fabrikksjef Kjell Stokbakken. De var enige om at det har vært kjørt en helt grei prosess som ledet fram mot tirsdagens positive avgjørelse.

-Fantastisk artig! - At næringsforeningen kommer innom med kake og gratulasjoner er fantastisk artig. Vi har hatt god støtte lokalt og det er viktig at noen backer opp. Det er klart at det gjør inntrykk på beslutningstakerne, mente Kjell Stokbakken.

Jørn Moe uttalte blant annet at prosessen og den positive avgjørelsen har virket samlende på hele lokalsamfunnet.

- Den lykkelige utgangen dette fikk har gjort noe med hele samfunnet og bedriften. Det kan gi oss alle et spark for å komme oss videre og styrke miljøet, sa Jørn Moe.

Stokkbakken la til at nå har bedriften muligheter til å gjøre noe, ta tak i svakhetene og være styrket til neste korsvei.

- Det klør i fingrene etter å komme igang, la han til.

Kommunen på besøk Senere på dagen kom ordfører Arnt Frode Jensen og rådmann Roy Skogsholm på besøk med ytterligere flere kaker.

Og gratulasjoner.

Ordføreren la i sin tale vekt på det gode forholdet kommunen har hatt med tillitsvlagte og ledelesen ved bedriften lokalt.

- Jeg tror også at fylkesrådets enstemmige beslutning om å anfale videre drift i Herøy har vært med på å legge politisk press på Marine Harvest.

Og 11. mai var ledelsen i Marine Harvest innkalt til møte med fiskeriminister Helga Pedersen. Her fikk selskapet beskjed om å vise samfunnsansvar.

- Det er lettere for Meløy kommune erstatte de tapte arbeidsplassene enn det ville vært for Herøy.

- Nå handler det om å se videre og komme i dialog med Marine Harvest om hva kommunen kan bidra med.

- Vi må få befestet Marine Harvest såpass godt i Herøy at en ny nedlegging ikke kommer på sakskartet, sa ordfører Jensen blant annet.

Og takket til slutt for godt samarbeid.

- Dette er en seier for alle sammen,avsluttet ordføreren.

Har en del planer Fabrikksjef Kjell Stokbakken kunne fortelle at de to siste dagene har vært utrolig artige med mye positiv oppmerksomhet.

- Men nå skal vi begynne å skape det som skal skje framover. Vi har en del aktiviteter vi skal i gang med, sa han blant annet og takket på sin side kommunen for godt samarbeid.