Kulingen (og selvsagt Brønnøysund IL) gjorde sitt til at heimelaget i første omgang ble presset bakover på banen, til tross for beskjeden fra benken om å spille ballen langs bakken.

God keeper Forholdene får nok også ta sin del av skylda for at heimelaget, til tross for brukbart oppbyggende spill, ble for unøyaktig i det siste trekket på gjestenes banehalvdel.

Guttene la imidlertid ned mye innsats og klarte å holde gjestene unna de store sjansene.

Med en god sisteskanse i Vegar Mikalsen avviste heimelagets gode forsvar alle forsøk fra Brønnøysund IL.

1 - 0 Etter 26 minutter ladet Tom-Roger Åkvik kanonen fra rundt 20 meter og ballen føk inn ved stolperota til høyre for keeper Tommy Horn i BIL-målet.

I det 35. minutt noterte vi et farlig skuddforsøk fra gjestene, men keeper Vegar Mikalsen reddet godt.

I denne perioden pådro Christoffer Åkvik seg gult kort etter en felling like utenfor egen 16-meter. Dette kortet skulle få konsekvenser senere i kampen.

Feberredning Like etter kom gjestenes kanskje største sjanse i omgangen, da en klarering på fem-meteren i Herøy/Dønna-forsvaret traff en BIL-spiller.

Bare en feberredning fra Vegar Mikalsen gjorde at 1 – 0 holdt seg til pause.

Andre omgang og kraftig medvind gjorde at heimelaget kom til flere gode sjanser foran Brønnøysunds Tommy Horn.

2 - 0 Etter 12 minutter driblet Tom-Roger Åkvik seg ned til dørlinja og fra fem-meteren fant han Jon Olaf Paulsen foran mål som bare hadde å bredside ballen i mål til 2 – 0.

Harald Jakobsen og Arnt Ståle Solem på FK Herøy/Dønna-benken lot hele stallen av spillere få bra med spilletid.

Byttene skjedde i den offensive delen av laget og friske føtter var med på å sette fart i angrepspillet og heimelaget kom til flere farlige sjanser. Uten å få mål.

2 – 1 Et kvarter før slutt kunne Sindre Johansen redusere for Brønnøysund etter å ha passert Vegar Mikalsen og kunne sette ballen i det åpne målet.

Scoringen ble starten på en voldsom sluttspurt fra gjestene som de siste 15 minuttene presset hardt på for en utligning.

Rødt kort I det 80 minutt ble et innlegg satt i stolpen var Mikalsen i heimelaget mål og heimelaget var hardt presset.

Rundt fem minutter før full tid pådro Christoffer Åkerøy seg sitt andre gule kort og dermed rødt. I fem minutter + fire minutter tilleggstid handlet det om å ri av stormen med 10 mann.

Holdt på ballen I denne hektiske fasen viste flere av spillerne med spill fra seniorlaget styrke og erfaring og holdt på ballen når FK Herøy/Dønna hadde muligheten til det.

Heimelaget hadde marginene på sin side og kunne juble for nye tre poeng og laget er fortsatt ubeseiret.

Gule kort I tillegg til Christoffer Åkerøys gule kort, vanket det kort også på Lars Moe i sluttminuttene.

I frustrasjon over den manglende sist-scoringen ble det delt ut et par gule kort til Brønnøysund-spillere helt på slutten.

Det siste gule kortet kom til og med etter at fløyta var gått for full tid.

En jury kåret keeper Vegar Mikalsen til heimelagets beste spiller.