Rundt 80 mennesker hadde funnet veien til julemessa i Brasøy andre søndag i advent. De siste årene har det vært en tradisjon at Herøy Musikkorps har tatt turen utover til Brasøy og deltatt på messa. Fast innslag har også vært at det er lagt inn en andakt i programmet, som denne gangen ble foretatt av vikarprest Anna Ramskov Laursen.

Det er foreningen «Snurpehullet» som står for julemessa i Brasøy hvert år og de starter allerede rundt påsketider med loddsalget. Dette er i følge dem selv en "kjerringklubb" som møtes hver 14. dag til ulike aktiviteter og sosialt samvær.

Hemmelig julegjest
Nytt på programmet var at det denne gangen, etter mal fra korpsets julekonserter, var lagt inn en overraskelse med en hemmelig julegjest. Monika Mathisen var sporty og stilte opp og leste historien "Gutten og julenissetoget" av Alf Prøysen.

Pent overskudd
Julemessa innbrakte et overskudd på rundt 25 000 kroner som foreningen bruker på ulike trivselstiltak i Brasøy. Korpsets deltakelse sammen med andre tilreisende bidro nok sterkt til at det kom flere på messa enn det ellers ville gjort.