Tradisjonen tro arrangerer Herøy Musikkorps også i år julekonsert i Herøy kirke. I tillegg til at korpset vil spille julesanger vil også julekoret, flere solister, barnekor og et eget band være med å krydre konserten.

Julekoret er på plass
Selv om Herøy for tiden ikke har et permanent kor har korpsets dirigent Lars Olav Mogård-Larsen nok en gang klart å få stablet et eget julekor på plass til konserten. Til tross for at de bare har hatt noen få øvelser blir de ifølge dirigenten bare bedre og bedre for hvert år.

Barnekor med unger fra 1. - 4. klasse
Et fast og trivelig innslag på konserten de siste årene har vært at det har deltatt et eget barnekor med unger fra 1. til 4. klasse fra Herøy skole, og slik blir det i år også. Noen av ungene skal også synge solo sammen med sine klassekamerater.

Tradisjonell julekonsert med solistinnslag
- Publikum vil få høre tradisjonelle og kjente julesanger, men det kommer også noen nye sanger som kanskje ikke er like kjent for alle. Det blir også flere solistinnslag med eget band, sier Mogård-Larsen.

Egen julesang og hemmelig julegjest
Under konserten i fjor ble det framført en helt ny julesang som er skrevet av Geir Berglund. Han framføre den da sammen med sin datter Terese og sitt faste band Rubb & Rake. I år er det også etter det vi kjenner til et nyskrevet korarrangement på plass som vi gleder oss til å høre.

- Også denne gangen vil det bli presentert en hemmelig julegjest, og hvem det er får dere greie på neste lørdag. Vi oppfordrer alle til å senke skuldrene i førjulsstria og ta turen til julekonserten i Herøy kirke lørdag 20. desember kl. 17.00, sier Lars Olav Mogård-Larsen.

Her kan dere høre en innspilling på Youtube av julesangen "Desembernatt" som er gjort i Geir Berglunds hjemmestudio. Det er hans datter Terese som synger mens Geir synger andrestemmen og spiller alle instrumentene.