Jonas Fjeld har i det siste vært høyaktuell i TV2-suksessen ”Hver gang vi møtes” der han sammen med Silje Nergård, Bjarne Brøndbo, Lene Nystrøm, Inger Lise Rypdal, Thom Hell og Onkel P har hyllet hverandres låter over 7 programmer.

Det har kommet mye positivt ut av dette oppholdet og det er ikke overraskende at det har oppstått god kjemi når så dyktige og kreative artister har kommet sammen.

Thom Hell og Jonas Fjeld traff tonen under innspilling av programmet og fant flere felles referansepunkter. De jobber nå iherdig i studio sammen og det blir det nok god musikk av.

Nytt album i april
Nå er det planlagt singelslipp i februar og nytt album “Midtveis” ventes i april.

Det er mange skatter å presentere fra Jonas Fjelds rikholdige låtkiste. Med fokus på norske tekster som blottlegger en personlig og følsom artist, har låter som ”Engler i sneen”, Drammen i regn” og personlige sanger som ”Konnerud”, ”Sigve” og kjærlighetserklæringen ”Tordensky” gjort sitt til at publikum har fått en familiær følelse med den litt sjenerte artisten fra Drammen og bydelen Konnerud.

Samarbeid med andre artister
Jonas Fjeld er kjent for sine mange vellykkede samarbeid med andre artister i både inn- og utland. Hvem husker ikke samarbeidet med Eric Andersen og The Band-legenden Rick Danko. De lagde to album sammen med høydepunkter som blant annet ”When morning comes to America”.

Samarbeidet med Ole Paus og deres ”To Rustne Herrer”, skulle være velkjent for de fleste. De leverte festforestillinger over lange perioder på det ærverdige ABC-teateret i Oslo.

Avdøde Hilde Heltberg preget live-uttrykket til Jonas Fjeld gjennom mange år helt til hun døde. Hun er dypt savnet.

I 2005 inviterte Jonas Fjeld det Amerikanske bluegrasbandet Chatham County Line til romjulskonsertene i Drammens Teater. En tradisjon Jonas Fjeld har hatt i en årrekke. Dette skulle vise seg å være en vellykket match, som resulterte i 3 album og utsolgte turneer. Sist med ”Western Harmonies” i 2013.

Henning Kvitnes har også arbeidet tett med Jonas Fjeld, og sammen har de har gitt ut albumet ”Den gamle veien”. ”Veterantur” som var tittelen på en 4 uker lang turne, ble også en stor suksess.

I 2012 fylte Jonas Fjeld 60 år, og gav samtidig ut samlealbumet ”40 år på veien- 60 år i livet” – som resulterte i en egen portrettdokumentar på NRK TV og konsert i programserien Studio 1.

Utsolgte konserter
Utsolgte konserter og høye listeplasseringer med albumutgivelsene har talt sitt tydelige språk på hvor stor pris publikum setter på Jonas Fjeld.

I vinter turnerer han med band, og stadfester en over 40 år lang karriere som en av landets mest folkekjære artist og låtskriver. De siste årene har utgivelsene kommet tett, og solgt til både gull og platina.

På veien:
Jonas Fjeld – gitarer. Vokal
Birger Mistereggen - trommer, perc, munnspill, vokal
Cato Kristiansen – vokal, perc
Ole Jørn Myklebust - trompet
Finn Tore Tokle – bass, vokal
Ben Basgård – gitar, vokal
Sven Ohrvik – tangenter