- Stoffet egner seg særdeles dårlig i forbindelse med revy-tekster, som er det jeg så langt har drevet med. Derfor ble det altså bok," sier han videre.

Boka er allerede tilgjengelig og vil ventelig interessere mange.

Omtrent to måneder brukte Sandnes på å skrive denne boka. Men da jobbet han også ganske så intenst, som når han bestemmer seg for å skrive revy.

Fiktiv person - Jeg er nok et typisk skippertaksmenneske," sier han om den saken. Han sier videre at målet med boka var å skrive noe som han selv kunne tenke seg å lese.

Han blir derimot mer hemmelighetsfull når vi spør om innhold, men røper likevel at vi får møte tre generasjoner, etterkommere etter en fiktiv person som overlever Sandsundvær.

Boka starter og ender på Herøy. "Suzannes arv" er tittelen, og det er forlaget Publica Bok som står for utgivelsen.

En annen herøyfjerding, Rolf Jørgensen, står for forsida. Stort mer vil han ikke røpe. "De som er interessert, får lese sjøl," sier han.

Enda en bok Jan Erik Sandnes kan også fortelle at han snart er ferdig med ei ny bok. Den kommer imidlertid ikke utfør neste år. "Tragikomisk krim" svarer han på spørsmål om sjangeren her. Tittelen skulle da også antyde noe slikt: "En svenske til besvær." Men nå er det altså "Suzannes arv" det dreier seg om, og den vil ventelig bli å finne under mange juletrær om to måneder.