Laksenæringen kom offisielt til Herøy i 1972 da Herøy kommunestyre sa ja til å gå inn i Herøy lakseoppdrett. Før den tid hadde pionerene Ragnar Sjåvik og kompisen Øystein P. Færø fattet interesse for oppdrett av lakseoppdrett og var med på å dra det hele i gang i begynnelsen av 70-tallet. En jubileumsfest for laksenæringen var derfor egentlig planlagt i 2022, men på grunn av pandemien ble arrangementet utsatt. Nå har imidlertid laksenæringen selv tatt initiativ til en storstilt feiring sammen med kommunen. I ekstraordinært formannskapsmøte ble det bevilget inntil en halv million i støtte til markeringen. I tillegg er også bedriftene Mowi, Kobbvåglaks og Seløy Sjøfarm inne med inntil en halv million hver. Trykk her for å se opptak fra formannskapsmøtet.

- Laksenæringen har vært en sentral del av Herøys næringsutvikling, og har i tillegg vært med på å bygge samfunn. Kommunens tilrettelegging og næringens evne til verdiskaping, har sammen vært med på å sette Herøy på kartet, og gitt lokalsamfunnet mye å være stolte av. Arrangementsdagen vil preges av fokus på lavterskel, her er det et program med høy aktivitet som skal være passende for alle samfunnsgrupper og interesser, uttaler arrangementsgruppa i en pressemelding i forbindelse med arrangementet.

Markeringen vil foregå 6. april med tre ulike arrangement fra klokka 12.00 til 0200, i og rundt Herøyhallen.

Åpen hall fra klokka 12 til 15

Dette er et gratisarrangement med offisiell åpning kl. 13:00.«Åpen hall» er et rusfritt arrangement som er tilrettelagt for alle aldersgrupper.

Konferansier, Sten Even Holstad vil ta oss igjennom et godt og variert program der vi vektlegger næringen i fortid, nåtid og fremtid. Programmet inneholder foredragsholdere, filmvisning av laksenæringens reise de siste 50 år, konsert, stands fra næringslivet med gratis kaffe, kaker og mat, hoppeslott og rodeolaks.

Artister: BJARNE BRØNDBO FRA D.D.E

«Småltfest» fra klokka 17 til 19

Dette er et gratis rusfritt arrangement med konserter som skal appellere til de unge.

- De unge er bærebjelkene i fremtidens samfunn, også innenfor laksenæringen. Derfor har det vært en helt sentral del av planleggingen å tilrettelegge for et målrettet arrangement nettopp inn imot denne aldersgruppen. Her er særlig barn og ungdommer ønsket velkommen, med et skreddersydd og spenstig konsertopplegg, sier arrangørene.

Artister: HAGLE – CHRIS VIVIANO – ODIN (FRA THE VOICE)

Jubileumsfest fra klokka 20.00 til 02.00

«Jubileumsfesten» skal hylle næringens innsats de siste 50 årene gjennom et stjernespekket artistgalleri.

- Laksenæringen har hatt en formidabel evne til omstilling og videreutvikling, og denne utviklingen vil vi se skyte ytterligere fart i tiårene vi har fremfor oss. Dette er et arrangement som er tilrettelagt for personer over 18 år, krever inngangsbillett og inneholder salg av alkohol, skriver arrangørene i pressemeldingen.

Artister: D.D.E. – HAGLE – CHRIS VIVIANO – HJERTEBANK

Trykk her for å kjøpe billetter.