Siden fjorårets befolkningsframskriving er tallene ganske kraftig justert nå sist uke.

Positiv trend Årsaken er den positive trenden vi er inne i for tiden, med befolkningsvekst i både Herøy og HALD-regionen.

De nyeste tallene fra SSB kan få følger for både ny økonomiplan for Herøy kommune og for kommunestyret som 29. juni skal regulere budsjettet for siste halvdel av 2011.

Økning blant de yngste Og det er for den yngste delen av befolkningen at prognosene har bedret seg.

I fjor regnet man med at det vil bli født omtrent 11 barn hvert år i Herøy.

Nå har dette tallet blitt endret til 16.

Stabilt på sikt Tom Wennemo, SSB-ansatt som bor i Herøy, mener at tallene for den kommende tiårs-perioden er også stabile.

- Dersom befolkningsveksten fortsetter neste år vil jeg anta at SSB vil komme med enda høyere tall i neste års befolkningsframskrivninger for Herøy.

I Herøy gir de nye framskrivningene oss 257 flere innbyggere i 2020 enn det fjorårets framskrivninger ga oss, sier Wennemo til Herøyfjerdingen.

Hatt størst nedgang Kommunene Herøy, Alstahaug, Leirfjord, Dønna, Lurøy og Træna har de siste ti åra vært preget av befolkningsnedgang, men trenden snudde for et par år siden.

Herøy har hatt størst relativ nedgang. Alle kommunene, unntatt Herøy, hadde høyere folketall i januar 2011 enn i januar 2009.

I regionrådet Ved innledningen til dagens møte i Helgeland Regionråd kunne ikke ordfører Arnt Frode Jensen unnlate å kommentere disse opplysningene.

- Det er første gang på lang tid at befolkningsveksten peker oppover og dette ser ut til å fortsette.

Det tyder bra, kommenterte Jensen og også sa seg glad for at veksten også vil gjelde nabokommunene.