Siden han var seks-sju år gammel har mye handlet om fotball for Dagfinn Andreassen.

Da var det i Harstad IL hvor han som aktiv spiller var et stort talent og spilte seg fram til senioralder. Her fikk han med seg en sesong i 1. divisjon og noen sesonger i 2. divisjon.

Under utdanningen i Bergen spilte han også 1. divisjonsfotball for Fyllingen.

Serie- og norgesmester Men det foreløpige høydepunktet i fotballsammenheng er kanskje årene som trener med kvinnelaget til Tronhjems/Ørn med både serie- og cupmesterskap.

- Laget hadde flere landslagsspillere og trente 12 – 14 økter i uka. Jeg tror nok mange herrespillere har mye å lære av den generasjonen damespillere.

En vanvittig treningsmoral. Det er nok av talentfulle herrespillere som får en kort aktiv karriere fordi de mangler en rette innstillinga, sier Dagfinn Andreassen til Herøyfjerdingen.

Ferietid i Harstad Han har akkurat gjort unna en del av ferien i Harstad hos foreldrene. En tur dit er ”et must” om sommeren.

- Dagene ellers i året er så hektiske at det er godt å komme til Harstad. Ha er det fritt og jeg kan være utilgjengelig på telefon og koble helt av, sier den sindige harstadværingen som nok for godt har gjort dønnværing av seg.

- Dagene er hektiske i jobben og med ungene, men jeg stortrives med mye å gjøre. Jeg blir i Dønna, sier Dagfinn som jobber som ingeniør i Dønna kommune med ansvar for vannverket.

Godt utdannet trener Årene som aktiv satte etter hvert sine spor på kroppen og spesielt gikk det ut over knærne. Det tvang ham til å gi opp karrieren som aktiv spiller. Alt for tidlig, mens han fortsatt bare var midt i 20-årene.

- Jeg hadde lyst til å holde på med fotball og da var en trenerkarriere eneste alternativ. Siden da har jeg vært trener på ulike nivå, sier Dagfinn.

Etter hvert har han oppnådd status som C-trener, eller UEFA B-lisens som det heter i dag.

Med det innehar han trenerutdanning som kunne gitt ham jobb i mer ambisiøse klubber enn vårt FK Herøy/Dønna. Men det er her hjertet hans er.

Foto: Hilde Andreassen.

Les hele intervjuet i Herøyfjerdingens magasinutgave for august side 14 - 15.