- Vi skal ikke gjøre noe med lokalene eller utstyret, men det åpne tilbudet hvor folk kan komme innom og trene blir borte, sier fysioterapeut Øyvind Johansen til Herøyfjerdingen.

Informere om andre muligheter - For de av våre kunder som mister et treningstilbud vil vi frem til jul forsøke å gi best mulig informasjon om andre treningsmuligheter i Herøy.

Herøy kommune har gode idrettsanlegg, et godt idrettslag og gjennom den frivillige idretten er det muligheter for å starte idrettslag for spesielle idretter og eller mosjonsidrettslag med mulighet for å søke om offentlig støtte, sier Johansen videre.

Andre krav enn før Han legger til at de som drivere av treningssenteret har vært veldig fornøyde med kundene.

- Men å drive et treningssenteret i dag stiller helt andre krav enn det gjorde for fem år siden.

I drive dette i tillegg til fysioterapien vil kreve for mye ressurser når samhandlingsreformen innføres fra 2012, sier Øyvind Johansen videre til Herøyfjerdingen. 

Samdrift Herøy Fysioterapi og Sprut treningssenter er basert på samdrift mellom fysioterapi og treningssenter. Tilbudet eies og drives som et driftfellesskap mellom to enkeltpersonforetak.

- Vi har i seks år hatt positiv utvikling innen både fysioterapien og treningstilbudet. Det er god faglig og økonomisk utvikling, sier Johansen.

Felles behov Samdriften drives fra lokaler ved Herøy sykehjem, samt leie av lokaler ved Herøy skole. Fysioterapi og treningssenterdrift har mange felles behov knyttet til utstyr, kompetanse og lignende.

Samtidig er det ulikheter knyttet til organisering, samfunnsoppdrag og spesielt utstyr.

Store krav - Samdriften mellom fysioterapi og treningssenter stiller derfor store krav til våre treningskunder om å ta hensyn til fysioterapi-driften.

Samdriften stiller også ekstra krav til oss som fysioterapeuter når det gjelder å sikre en god ivaretakelse av våre pasienter, og samarbeidspartnere innen helsesektoren, forteller Øyvind Johansen videre.

Kravene vil øke I forbindelse med samhandlingsreformen som iverksettes i 2012 forventer han og Ole Kristian Solvoll at kravene til fysioterapitjeneste vil øke.

Samtidig opplever de at forbrukernes krav til treningssentertilbud er i stadig utvikling.

- Kort oppsummert opplever vi at trenden er økt individuell tilpasning av alle løsninger til forbruker. Dette gjelder både betalingsløsninger, treningsformer, utstyr, treningstid og varighet på treningsavtaler.

Primære samfunnsoppdrag Vårt primære samfunnsoppdrag er fysioterapi. I tråd med dette styrker vi stadig fysioterapitilbudet gjennom videreutdanning, nytt utstyr og samarbeid med øvrig helsetjeneste, sier Johansen.

Til sine kunder ved treningssenteret har fysioterapeutene Ole Kristian Solvoll og Øyvind Johansen denne informasjonen på treningssenterets annonseside på Herøyfjerdingen.