Helgeland Sparebanks idretts- og kulturstipend har som formål å fremme utvikling av særlige talenter innen kultur og idrett på Helgeland. Stipendordningen skal bidra til å synliggjøre unge talenter med gode holdninger og gi en økonomisk stimulans til deres videre utvikling.

Live er en av to unge idrettstalenter fra ytre Helgeland som får dette stipendet fra banken. Den andre er Audun Nystad Kvitvær (18) fra Onøy. Han tok nylig NM-gull i vektløfting i klassen for ungdom, minus 74 kilo.

Live har spilt badminton i syv år og er en av flere unge spillere fra Herøy som har utmerket seg i badmintonturneringer både lokalt, regionalt og nasjonalt de siste årene.

Hun er også på badmintonforbundets talentteam og dette innebærer at hun får være med på treningsleire i regi av forbundet i mai og august. I høst deltok hun også på en rekke prestisjetunge turneringer i Danmark der hun møtte noen av verdens beste badmintonspillere.

Veldig stort
- Jeg synes det er veldig stort å få idrettsstipend og dette er en stor anerkjennelse av meg og klubben. Dette gir meg mange muligheter til å satse videre på min idrett. Nå kan jeg blant annet besøke klubber lenger sør for å bli trent av andre trenere som kan gi meg nye impulser, sier Live Hov Grønbech til Herøyfjerdingen.