I fjor var det et lag fra Øksningan som gikk av med seieren og det blir derfor spennende om de klarer å forsvare seieren i år også.

- Kravet er at det skal være 5 deltakere på hvert lag og vi håper at mange hiver seg med på denne uhøytidelige konkurransen. Vi håper også at det er noen som danner jentelag slik at vi kan ha en egen klasse for dem, sier Alexander Moe til Herøyfjerdingen.

Alexander er ny medlem i hovedkomiteen for årets Herøydager og er den som har hovedansvar for at alt går riktig for seg under konkurransen neste søndag.

- Det lønner seg selvsagt å være litt forberedt og derfor er det bare å danne lag og hive seg i hardtrening. Ellerser det en stor fordel å ha riktig skotøy slik at man får godt fotfeste og unngår skader. Erfaringen fra tidligere år er også at det i tillegg til å være sterk også kan lønne seg å ha med noen på laget som ikke er blant de aller letteste. Teknikk er selvsagt også viktig, sier Moe.

Da oppfordrer vi både deltakere og publikum til å ta turen til bygdetunet søndag 26. juni kl. 14.30 for å delta og overvære en god gammeldags tautrekkekonkurranse.