I følge omtalen får vi servert historiene som ikke står i pensum, som aldri fikk den plassen de fortjener, men som likevel forteller oss hvem vi var og er. Sammen presenterer Linda og Sjur personlige og musikalske betraktningar som setter disse historiene i et nytt og fasinerende lys.

200 år på to timar – inklusivert pause tar oss med helt tilbake til Napoleonskrigene, fram til skoleblokkfløyta og videre inn i framtida.

Med utgangspunkt i grunnlovsjubileet, har radarparet laget en personlig og alternativ fremstilling av historien med digresjoner og sidespor til den offisielle norske historieboken. Her favner de hverdagens hendelser og sper på med musikalske numre, med alt fra Grieg til Melodi Grand Prix.

Linda Eide, kjent fra Norske attraksjoner på NRK og for sine skråblikk på tilværelsen generelt, har her gruppearbeid med pianisten og komikeren Sjur Hjeltnes. I denne finurlige særoppgaven argumenterer de blant annet for at innføringen av blokkfløyte i grunnskolen preget nordmenn like mye som oljefunn i Nordsjøen, og at fryseboksens inntog i de norske hjem var en større begivenhet enn Roald Amundsens polferd for nordmenn flest. Dessuten vakte nok den første homoen på Voss like stor oppsikt som månelandingen.

Suksess og gode kritikker
Herøy kommune har klart å få forestillingen som tok publikum med storm under Festspillene i Bergen til Herøy og dette er den eneste plassen den settes opp i nord. Dette er derfor en gylden anledning til å få oppleve dette radarparet i fri dressur i et fyrverkeri av en forestilling. Arrangørene håper derfor at folk kjenner sin besøkelsestid og finner veien til Herøy skoles aula søndag kveld.

Gammel TV på hjul
Til forestillingen trenger man helst en gammel TV fra 70-80 tallet på hjul. Dersom det er noen som har en slik stående og kan tenke seg å låne den ut kan de henvende seg til Stig Neraas på Herøy kommune, tlf. 941 50 812 eller epost stig.neraas@heroy-no.kommune.no

Etter forestillingen på Voss kunne en lese denne omtalen i Avisa Hordaland:
MED FANTASTISK TEMPO og timing gav Linda og Sjur vossingane ein historieleksjon dei seint vil gløyma. Dette var edutainment - blanding av utdanning og underhaldning - på sitt beste . Alt som vart presentert er solide fakta, men dei vart presentert med ein humor og eit humør som dei fleste historielærarar kan misunne dei.

Les mer om forstillingen på deres egen Facebookside
Trykk her

Regi: Arvid Ones
Tid og sted: Søndag 31. august klokken 18.00 i Herøy skoles aula
Inngang: Kr. 300,-

 

Som vi ser av turnelista er Herøy det eneste stedet forestillingen vises i nord.

200 år på 2 timar_fra Facebook.jpg