Begge lag stod med 4 poeng før kampen og lå på henholdsvis 7. og 8. plass før kampen startet. Hjemmelaget startet godt og allerede etter 7 minutters spill satte Jørgen Hågensen ballen i mål etter dårlig forsvarsspill av gjestene. Etter omtent et kvarters spill kom samme spiller i fokus da han fikk direkte rødt kort etter at en spiller fra Drag fikk et slag mot kroppen etter at han prøvde å slite seg løs. Hjemmelaget var derfor nødt til å klare seg med en spiller mindre det meste av kampen.

Selv om Drag kom litt lenger fram på banen uteble de store sjansene i første omgang. Nærmest var nok Espen Alfheim med et skudd i stolpen etter rundt 20 minutters spill. Omgangen ble ellers preget av litt oppjaget spill og en del upresise avleveringer. Glimtvis var det gode initiativ av hjemmelagets spillere anført av Espen Alfheim og Henning Karlsen.

Andre omgang startet godt for hjemmelaget da Espen Alfheim satte ballen direkte i mål på et frispark fra rundt 20 meter. Etter målet hadde Drag flere store sjanser knappe kvarteret ut i omgangen. Først var hjemmelaget nær ved å sette ballen i eget mål på et hjørnespark og like etterpå ble det headet i stanga. Noen minutter senere hadde hjemmelaget en stor sjanse ved Tom Roger Aakvik som satte ballen i stanga. Etter rundt halvspilt andre omgang fikk bortelaget en redusering og det ble dermed ny nerve i kampen. Hjemmelaget forsvarte seg imidlertid godt og selv om Drag prøvde seg med en sluttspurt ble det ikke flere mål i kampen og den endte dermed 2-1.

HD mot Drag_Skåring ved Espen Alfheim.JPG

Espen Alfheim setter her inn seiersmålet på et frispark fra rundt 20 meter. Espen ble også av en lokal jury kåret til hjemmelagets beste spiller.

Herøy/Dønna ligger nå på 5. plass på tabellen med seks spilte kamper.