Anne Christine Hjelt får æren av å være den andre lokale kunstneren som stiller ut i Herøy Omsorgsenter, etter at Tone Toft innledet rekken tidligere i vinter.

- Jeg har laget titler til bildene, men jeg vil gjerne at folk skal betrakte, fundere og slappe av med bildene.

Og så man mer enn gjerne legge egne tanker og meninger i bildene, sier Anne Christine Hjelt til Herøyfjerdingen.

Tre bilder er gave til senteret 12 bilder er nå stilt ut på Herøy Omsorgsenter. To bilder er private, mens tre andre er gitt i gave til omsorgsenteret.

De ansatte på senteret har selv fått ønske seg hvilke tre.

Tre bilder henger i inngangshallen i omsorgsenteret, alle i klare blåtoner.

Opptatt av blått - De matcher Tone Tofts bilde som henger her fra før, som også har en klar blåtone over seg, sier Hjelt og bekjenner at også hun er inne i en "blå periode" for tiden, hvor hun er opptatt av blå farger.

- Jeg er glad i blått. Fargen passer godt her nede ved sjøen, sier Hjelt.

- Det vi har rundt oss gjør noe med oss. Kraftfulle farger også, og budskapet mitt er å sette igang tanker hos folk. Samtidig som folk skal ha noe fint å hvile øynene på, sier Anne Christine Hjelt.

Non-figurative bilder Hennes bider har de senere årene beveget seg i retning av å bli non-figurative.

- Tidligere tegnet jeg mye, men det er ikke så morsomt lenger. Derimot er det artig å jobbe med farger. Det har liksom ingen bindinger å jobbe på denne måten.

Jeg lager titler til bildene mine, titler som forteller noe om hva jeg forbinder med dem. Det kan være steder eller opplevelser eller øyeblikk.

Kan hende jeg våkner om natta og ha tittel til et bilde jeg jobber med. Jeg har også begynt å skrive tekster til bildene, sier Hjelt og tenker blant annet på en utstilling hun hadde i Herøy kirke i forbindelse med "Alle helgenes dag".

Utstillingen i Herøy Omsorgsenteret er også en salgsutstilling.