- Nå kan vi endelig slippe jubelen løs. Vi har jo trodd på at slakteriet i Herøy skulle bestå, men det var godt å få høre det, sier Elin Bårdgård Johansen, Tor Arne Hågensen, Remy Nyrud og Jon Ingar Tustervatn.

De er fire av de 74 ansatte hos den største og viktigste bedriften i Herøy - Marine Harvest. Og de har nettopp fått beskjeden av fabrikksjef Kjell Stokbakken under et felles orienteringsmøte i kantina.

Utenfor slakteriet ble det flagget!

Klokken 14 i dag var det innkalt til orienteringsmøte.

Fabrikksjef Kjell Stokbakken sier det var en meget spent stemning i kantina.

- Det var en meget spent stemning i forsamlingen. Men dette var til veldig stor glede for Herøy. Samtidig er det en beskjed med en liten bismak, ettersom Halsa mister sitt slakteri. Men vi må kunne være glade en sådan stund, sier Kjell Stokbakken til Herøyfjerdingen.

Han berømmer de ansatte i Marine Harvest Herøy.

Fantastisk innsats - De har vært helt fantastiske i denne vanskelige perioden. De har stått på, jobbet og produsert, samtidig som vi omtrent ikke har hatt sykefravær.

- Vi har fokusert på å gjøre jobben vår, og så fikk avgjørelsen bli som det ville bli, sier Stokkbakken som for å vise deres innsats legger til:

- I dag møtte de ansatte opp en time tidligere for å kunne ta dette informasjonsmøtet innenfor arbeidstiden. Det sier litt, sier Stokbakken.

1. august skal Marine Harvest sitt slakteri i Halsa legges ned, og så skal slakteriet i Herøy overta den produksjonen som til da har foregått på Halsa.

- Men, sier Kjell Stokkbakken, - det betyr ikke nødvendigvis flere ansatte eller øyeblikkelige utvidelser i Herøy. Vi skal heller bruke alle dagene i året bedre og produsere jevnt mer, avslutter fabrikksjef Kjell Stokbakken.

Til Helgeland Arbeiderblad i dag tirsdag sier administrerende direktør Marit Solberg i Marine Harvest Norge:

- Hovedgrunnen er at flere mennesker ville blitt berørt på Herøy. 43 personer mister jobben i Meløy. Tallet ville vært 74 på Herøy, sier Solberg.

Vanskelig å finne ord Ordfører Arnt Frode Jensen Arnt Frode Jensen er selvsagt meget glad, av mange årsaker.

- Dette betyr så mye for Herøy at det er vanskelig å finne ord. Dette handler ikke bare om Marine Harvest og de ansatte der. Men en nedlegging på Hestøya ville berørt flere bedrifter i Herøy, sier ordfører Jensen.

Nylig fikk ordføreren beskjed fra veimyndighetene om at arbeidet med å bedre kommunikasjonen mellom Herøy og fastlandet må bero i påvente av avgjørelsen på Hestøya. Mye avhenger av den største bedriften i kommunen.

Mye arbeid gjenstår - Nå som dette er avgjort til vår fordel starter arbeidet opp mot veimyndighetene. Dessuten må vi starte et langsiktig arbeid med å få Marine Harvest til å bli i Herøy.

- Vi må unngå at vi får en ny runde om nedlegging om to - tre år. Vi vil blant annet invitere ledelsen i Marine Harvest hit til oss og få dem i tale. Her vil vi blant annet høre hva Herøy kommune kan gjøre for å skape gode betingelser for å bli.

- Det gjelder å skape gode relasjoner til ledelsen slik at vi sammen kan skape langsiktighet, avslutter ordfører Arnt Frode Jensen.

Pressemeldingen I pressemeldingen som Marine Harvest har sendt ut står det:

"Marine Harvest Norway legger ned slakteriet på Halsa, Meløy kommune.

Bergen 22. mai 2007: Som følge av fusjon mellom Marine Harvest og Fjord Seafood har det fusjonerte selskapet to slakterier på Helgeland; Halsa og Herøy.

Det er etter omfattende analyser konstatert betydelige potensiele kostnadsbesparelser ved å konsentrere slaktevolumene i Nordland til bare ett av disse slakteriene.

Som ledd i den løpende effektiviseringen og arbeidet med realisering av synergier i det fusjonerte selskapet, er det besluttet å legge ned virksomheten ved slakteriet på Halsa, Meløy kommune fra 1. august 2007.

Nedleggelsen påvirker 43 fast ansatte. Under hele vurderingsprosessen har det vært åpen dialog med de tillitsvalgte og respektive kommuner som har blitt fortløpende orientert om situasjonen.

Marine Harvest Norway vil umiddelbart, i samarbeid med de tillitsvalgte, identifisere mulige tiltak og finne alternative løsninger for de berørte. "