Det er den kjente TV-kokken Andreas Viestad som står i sentrum for begivenhetene når han drar rundt på Helgeland for å lage mat.

Vises i mange land Opptakene til programmet ble gjort i september 2009 og inngår i TV-serien "New Scandinavian Cooking" med Viestad og programmet skal i følge Helgeland Arbeiderblad ha hatt suksess i mer enn 100 land siden 2001.

Og siden programmet vises og skal vises i mange land, håper Kristian Olsen i Seløy Kystferie på en god PR-effekt.

Håper på god PR - Andreas Viestad var innom oss på sykkel med en kveite, siden dette programmet skal handle om tilbereding av nettopp kveite.

Vi er veldig spente på innholdet og hvor mye tid vi får i programmet. Vi har prøvd å undersøke dette, men har ikke fått vite noe som helst.

Men vi håper jo at programmet skal gi både oss og Helgeland god reklame i inn- og utland.

Det blir meget spennende å se, sier Kristian Olsen til Herøyfjerdingen.

Vist på TV i USA Programmet som sendes på TV2 klokken 18.00 fredag ettermiddag ble vist på amerikansk fjersyn sist sommer.

Freddagens program "En bit av Norge" er del 3 av 10 programmer og har undertittelen "Natur, kultur og mat forenes når Andreas Viestad drar Norge rundt for å lage mat."

Flere lokale samarbeidspartnere er inne i bildet, blant andre Herøy kommune som bidro med 75.000 kroner til innspillingen av programmet.

Støtte fra ulike hold Dermed er det all grunn til å vente god reklame tilbake fredag.

Også kommunene Vega og Brønnøy har bidratt.

Programmet er også støttet av Nordland Fylkeskommune og det er Nordnorsk Reiseliv som har hatt prosjektkoordinasjonen i Nordland.