I pressemeldingen i forbindelsen prisutdelingen står det at de to nabokommunene har stått på det siste året for Bygdekinoen og gjort en særdeles god jobb med å gi publikummet et kinotilbud de ønsker å benytte.

- Vi har merket oss at både Herøy og Dønna har hatt godt besøk selv om de gode bygdekinofilmene har manglet nå det siste halvåret, sier leder i Bygdekinoen, Arnfinn Inderhaug, som håper en tur på filmfestival kan gi inspirasjon og nye ideer til kinoen.

Synlig bevis
I forkant av kinokvelden i Herøy skoles aula 10. september mottok Lars Olav Mogård-Larsen og Linda Aasvik det synlige beviset i form av en diplom for henholdsvis Herøy og Dønna bygdekino.

Når det gjelder det tildelte stipendet på 10 000 kroner arbeides det etter det vi kjenner til for at pengene heller skal utbetales til noe som gagner hele skolen og de mange som står på og legger til rette for kinoforestillingene.

Om Bygdekinoen
Bygdekinoen er Film & Kinos tilbud om kino på steder som ikke har egen, fast kino. Bygdekinoen har eget mobilt utstyr og viser film i alle typer lokaler. I likhet med landets øvrige kinoer viser Bygdekinoen digitale filmer. Kinoen tilbyr også 3D-filmer. Bygdekinoen er enkel og grei måte å få kino på for steder som ønsker å gi et kulturtilbud til folk der de bor. Det eneste som trengs er et egnet lokale. Bygdekinoen sørger for film, kinomaskinister og visningsutstyr.

Ny og aktuell film
Bygdekinoen viser fersk og aktuell film. De velger filmer som når et bredt publikum, men viser også smalere film på enkelte steder som ønsker dette. Bygdekinoen retter seg særlig mot barn og ungdom. Hver kinokveld har de som regel to forestillinger, hvorav den ene er for barn. Det kan også arrangeres skolekinoforestillinger, og vises film i tilknytning til festivaler og andre arrangementer utenom det ordinære filmprogrammet.

Trykk her for å komme til nettsiden til Herøy Bygdekino.
Trykk her for å komme til nettsiden til Dønna Bygdekino.