Fredag 12. august er det duket for tidenes folkefest i Sandnessjøen under den andre etappen av årets Arctic Race of Norway. For å skape liv og røre i byen i forkant av målgang har Herøy kommune i samarbeid med Alstahaug kommune og Sandnessjøen idrettslag satt sammen et program fra kl. 10.30 på utescene i Karivika. Dette er for øvrig det samme området som den årlige båtmessa arrangeres.

Mange undrer seg kanskje over at en kommune som ikke er ritt-kommune markerer seg såpass mye på slikt arrangement. Til dette sier ordfører Arnt Frode Jensen at Arctic Race er en nasjonal og internasjonal begivenhet som angår hele regionen.

- Vi synes det er viktig at også Herøy kommune bidrar og markerer seg når vi får dette store sykkelsirkuset så nært opp til kommunen vår, sier Jensen.

Variert program
En egen gruppe nedsatt av formannskapet med varaordfører Elbjørg Larsen i spissen har sydd sammen et variert program under arrangementet som har fått navnet Arctic Festival. Herøy kommunes program foregår fra 11.30 til 14.15.

Sandra Johansen åpner underholdningen på «Ung Scene» kl. 10.30 før det blir offisiell åpning 10.50 der ordførerne i Alstahaug, Herøy og Dønna deltar. Ole Richter Johnsen overtar deretter scenen før Herøy kommune slipper til med sitt program. Den kjente medie-profilen Jostein Persen er leid inn som programleder og skal lose publikum gjennom programmet.

Musikk og Zumba
Sangeren og skuespilleren Eva Gullvåg Aasgaard Wermuth kommer og skal synge til akkompagnement av kantor og Elias-far Alf Knutsen. Eva kommer opprinnelig fra Herøy og etter mange år på musikkteater-scenen i Europa er hun nå tilbake i Norge og jobber som frilanser i Trøndelag og resten av landet. 

Den kjente artisten og låtskriveren Hans Inge Fagervik kommer også «hjem» for å framføre flere av sine låter. I tillegg skal også flere lokale Herøy-band opptre på utescenen i Karivika.

Ordfører Arnt Frode Jensen har fått med seg sine bandkollegaer i gruppa «Tigers» og i tillegg skal han også traktere trekkspillet og spille gammeldans i gruppa Arnt Frodes. Geir Berglund skal sammen med «Garasjebandet» framføre egne låter fra konserten «Steike godt å vær te» som ble satt opp under årets Herøydager.

Elbjørg Larsen har fått med seg mange damer i «Øksningan step og aerobic» som skal danse Zumba til heftige rytmer. Her blir det sikkert også mulig for flere å hive seg med i dansen.

«Petter Dass» er med
Skuespilleren Andreas Kolstad er leid inn av Herøy-komiteen til å være Petter Dass og dette vil bli markert både på scenen og ute i løpa. Forhåpentlig vil noe av dette også bli fanget inn i den gigantiske TV-produksjonen. Ingen andre norske idrettsarrangement, eller andre typer arrangement, når ut til så mange TV-seere i så mange land. ARN 2015 ble vist totalt i 180 land, hvorav ca. 60 i direktesending. Til sammenligning ble ski-VM i Oslo vist direkte til sju land. Helgeland blir med andre ord satt skikkelig på verdenskartet!

Elias-båter og Elias-is
I tillegg til mye sang og musikk blir det kjøring med Elias-båt i havnebassenget. Diplom-is bidrar også med gratis Elias-is til barna. En egen smoothie-sykkel i regi av Helgeland friluftsråd skal også være på plass. Med denne inviteres folk til å sykle seg sin egen smoothie.

Sandnessjøen idrettslag sørger ellers for salg av mat og drikke slik at ingen skal lide noen nød under arrangementet.

Her er programmet for Arctic Festival i sin helhet:

10.00 - Området åpner for publikum
10.30 - Ung Scene med Sandra Johansen
10.50 - Offisiell åpning av Arctic Festival. Ordførerne i Alstahaug, Herøy og Dønna deltar.
11.15 - Ung Scene med Ole Richter Jonsen

11.30 - Åpning av Herøy kommunes arrangement
11.40 - Eva Gullvåg Aasgaard Wermuth og Alf Knutsen
12.20 - Geir Berglund & Garasjebandet
12.50 - Zumba med Elbjørg og damene i «Øksningan step & aerobic»
13.00 - Hans Inge Fagervik
13.30 - Tigers og Arnt Frodes

Pause fra scenen under SNN Mini Arctic Race Sandnessjøen

15.30 - Ung Scene med Ole Richter Jonsen
15.45 - Ung Scene med SIL turn (værforbehold)
16.15 - Ung Scene med Sandra Johansen

Trykk her for å komme inn på arrangementet Arctic Festival på Facebook

Les mer om Arctic Race of Norway