På første halvdel av 1990-tallet ble Herøy Båtforening stiftet med et stort formål, nemlig en båthavn med tilhørende servicebygg. I mellomtiden har båtforeninga lett etter egnet plass.

I 1999 bestemte foreninga seg for å gå for båthavn ved Danielholmen. Deretter kom det en del innsigelser på reguleringsplanen. I fjor begynte arbeidet med å bygge vei ut til havna.

I sommer og i høst har arbeidet skutt fart hvor blant annet HelgelandsKraft har lagt strøm til de framtidige bygningene som skal settes opp i båthavna.

Det er støpt et kai og landfeste mot Danielholmen. Veien/moloen ut til Herøy Marina er ordnet og i god kjørbar stand. Arbeidet gjøres på dugnad.

I løpet av høsten skal det komme belysning i båthavna og bryggene skal legges ut.

Formann i båtforeninga Einar Martin Nordnes forteller at det vil bli plass til vel 70 båter i Herøy Marina. Bare innpå halvparten av disse er bestilt.

- Det vil bli plasser for de som ønsker det. Det litt pussige er at veldig mange av de som ønsker båtplass er folk som ikke bor fast i Herøy. Altså hytteeiere fra Namsos, Molde, Mosjøen, Dønna og andre steder.

De fastboende er faktisk i mindretall, sier Nordnes som har rundt 60 medlemmer i Herøy Båtforening.

Han forteller videre at planene for havna også innebærer et servicebygg med klubblokale, dusj, toaletter og vaskemuligheter for klær.

De som ønsker å kjøpe båtplass i Herøy Marina betaler 8500 kroner for plass. Dette er imidlertid penger kjøperen får tilbake ved eventuelt videresalg av plassen. I tillegg betaler man 15 prosent av dette i leie.

Styret i Herøy Båtforening består av leder Einar Martin Nordnes, John Sigurd Dahl (kasserer), Odd Inge Haraldsen (sekretær), Torben Pedersen (nestleder) og Knut Nordhaug (aktivitetsleder). Torstein Larsen er varamedlem til styret.