Padle-entusiastene Inge og Bent Skauen hadde nemlig hørt om de fantastiske forholdene for padling i området rundt Herøy. Da de besøkte kommunen ble de fort overbevist. Nå er Inge kommunelege i Herøy mens Bent holder på med å bygge opp et kajakksenter i Husvær, hvor ekteparet bor.

 

Det er bare to år siden de kom til Herøy, men har på den korte tiden merket en økende interesse for både sykkel- og padleturisme.

De tror det er den unike naturen med hundrevis av holmer og skjær – med det åpne havet rett utenfor – som gjør Herøy til et padle-edorado.

Dessuten er Herøy påpass langt ut fra fastlandet at det blir en passende tur ut hit. Alle øyene gjør at man er i beskyttede omgivelser, samtidig som dette er et stort område med forholdsvis lite mennesker. Det gir en følelsen av å være i et nærmest ubebodd område, sier padle-ekteparet som bruker store deler av fritiden sin i kajakk. De har sammen gitt ut boken ”Åpen horisont” som regnes blant de fineste bøkene om padling.

Nå har de kjøpt det gamle fiskemottaket i Husvær og holder for tiden på med å gjøre dette om til et kajakksenter. Når senteret står ferdig blir det 600 kvadratmeter med hus og 300 kvadratmeter kai, i tillegg til flytebrygger.

Dette skal bli en base for videre opplevelser, hvor padlerne kan ta en dusj, finne en god seng og leie utstyr. Bent bygger i tillegg kajakker i tre, så fine at de er blitt sammenliknet med smykkeskrin. Disse er å få kjøpt.

Etter hvert satser Inge og Bent på å åpne en kafé i kajakksenteret. De har allerede fått henvendelser fra flere som ønsker å ta i bruk bygget, både håndverkere og utstillere.