Herøy ASVO har for tiden tre lærekandidater og to lærlinger i opplærling ved bedriften. En av lærekandidatene i yrkessjåførfaget, Andre Jensen, har allerede kjørt opp til lastebil og skal snart kjøre opp til vogntog gjennom dette tilbudet.

Herøy ASVO er en bedrift som spiller på mange strenger og har mange ulike tilbud. De driver blant annet vaskeri og har fast avtale med Marine Harvest og Herøy kommune om vask av arbeidsklær. De er godkjent lærebedrift i mange ulike fag og foruten vaskerifaget har de tilbud innen yrkessjåførfaget, renholdsoperatørfaget, aktivitørfaget, logistikkfaget og kokkefaget. Innenfor vaskeri og aktivitør kan de tilby full opplæring mens det i de andre fagene kan tilbys opplæring i deler av faget.

Lærekandidat
Et alternativ til å arbeide som ordinær lærling i en bedrift er lærekandidatordningen. Med en slik løsning kan personer som ønsker, jobbe med noen læringsmål som er en del av ett fagbrev, og vil etter fullført utdanning sitte igjen med ett kompetansebevis i sitt fag og gode erfaring om mestring fra arbeidslivet. For mange er det en god løsning at det meste av utdanningen foregår gjennom praktisk arbeid i bedrift, i stedet for på skolebenken.

En av dem som har benyttet seg av denne ordningen er Andre Jensen. Han har nylig kjørt opp til lastebil (C) og skal snart ta klasse CE (vogntog). To ganger i uken er han på utplassering hos Per Johansen Transport, mens han resten av uka kjører klær og varer for Herøy ASVO. Andre er veldig fornøyd med denne ordningen. Han ser at hardt arbeid gir resultater, og at han stadig nærmer seg drømmejobben som yrkessjåfør. Han trives godt bak rattet og vet nå at han har valgt riktig vei i yrkeslivet.

To ledige vikariater
Herøy ASVO har for tiden ute en utlysning der de søker etter arbeidsleder i 100 prosent stilling fra 1. september 2014 med muligheter for fast ansettelse. Leder Jørn Moe sier til Herøyfjerdingen at de i tillegg til denne stillingen også vil ha behov for en person i et sykevikariat. Den ene stillingen er tiltenkt å være arbeidsleder på vaskeriet. Den andre stillingen har vi mulighet til å forme etter hvert som vi ser hvem som skal tiltre stillingen og hvilke behov vi har i bedriften.

- For å jobbe på en slik bedrift trenger man allsidig kompetanse. Vi er en sammensatt gruppe mennesker på Herøy ASVO. Fra før har vi arbeidsledere som har grunnutdanning som fortrinnsvis aktivitør og ergoterapeut, i tillegg til at hver av oss etter hvert har tilegnet oss videreutdanning innenfor forskjellige områder, som rus- og psykiatri, bedriftspedagogikk, kommunikasjon, arbeid og helse og arbeidsplassvurdering. Vi håper vi kan få søkere til våre stillinger som liker å jobbe med mennesker, og som har erfaring fra arbeidslivet. Våre søkere kan ha helse- og sosialfaglig, pedagogisk eller yrkesfaglig bakgrunn. Vedkommende kan også ha tilegnet seg sin kompetanse gjennom arbeid og praksis, i stedet for formell utdanning. Personlig egnethet vil bli meget sterkt vektlagt fordi vi mener det gir grunnlaget for å gjøre en god jobb som arbeidsleder for våre arbeidstakere, sier daglig leder Jørn Moe.

Fullstendig utlysning finnes på www.heroyfjerdingen.no (under annonser) eller på hjemmesida til NAV (trykk her)

Søknadsfristen forlenges til 28. mai.

Søknad sendes til jm@heroyasvo.no. For spørsmål ring Herøy ASVO på tlf. 75059980.

Trykk her for å lese utlysningen.