Herøy Røde Kors arrangerte årets siste Røde Kors kafe på Herøy omsorgssenter denne uka med mange besøkende i storstua. Denne gangen var Jelena Budesa fra frivilligsentralen og kommunens flyktninger invitert med på festen. Dette takket Jelena for og syntes dette var et flott tiltak for at folk kunne bli bedre kjent med hverandre.

Gripende orientering
Ahmad Mourad som kommer fra Syria holdt deretter på imponerende norsk en flott og gripende orientering om forholdene i Syria. Han viste også en film om hvordan skoler er blitt ødelagt av bombeangrep. I Syria er det over 2 millioner barn som ikke kan gå på skole fordi landet er i krig og skolebygninger er ødelagt. Det var nok mange som satt med en tåre i øyekroken etter dette sterke innlegget.

Utdeling av diplom og merke
Leder i Herøy Røde Kors Ellinor Olsen delte deretter ut Norges Røde Kors Fortjenstediplom med nål til Halbjørg Lenning, Marie Nilsen og Arna Johansen og takket dem for lang og tro tjeneste i Røde Kors. Andrea Edvardsen skulle også ha diplom og nål, men var ikke til stede på arrangementet.

Kafeen fortsatte deretter med trekkspillmusikk av Arild Hansen og allsang med Roar Danielsen som forsanger. Selvsagt ble det også servert kaffe og kaker til forsamlingen.