- Vi begynte samtidig i musikkbarnehagen i 1997 med Sten Even Holstad som rektor.

Og vi har hatt 10 givende år med kulturskolen, og nøler ikke med å anbefale andre som er interessert i musikk og kultur om på bli med, samstemmer Ingrid Johansen og Øyvind Ottesen.

Artige episoder - Jeg husker mange artige episoder, blant annet da vi var i kirka og organisten Sissel Mørch spilte på kirkeorgelet med hendene over hodet. Vi var jo så små da at vi ikke skjønte hvordan dette kunne gå til. Da vi ble større forsto vi at hun brukte fotpedalene, ler Øyvind Ottesen.

Ingrid husker også en forestilling i 1998 hvor hun var med på å danse flamenco. - Da gikk jeg i 2. klasse, sier hun.

Ingrid og Øyvind er enige om at det har vært 10 fine år med kulturskolen i Herøy.

Ingrid har hatt undervisning på fløyte alle årene og har hatt Rolf Jørgensen som lærer, helt til han gikk av med pensjon i sommer.

Nå er det kulturskolerektor Anne Kari Lia som er hennes fløytelærer.

Øyvind har hatt sin egen stemme som instrument i disse årene, men han har også hatt undervisning på gitar.

Eneste igjen fra starten - Vi er faktisk de eneste i kulturskolen i Herøy som var med helt fra starten og vi har sett mange utskiftinger gjennom disse årene, avslutter Ingrid Johansen og Øyvind Ottesen.

Til den store jubileuskonserten lørdag kommer også Sten Even Holstad og han skal blant annet bidra fra scenen.

Det samme gjør tidligere elev ved kulturskolen, nemlig sangeren Karoline Johansen som for tiden bor i Oslo. I tillegg til en rekke av dagens elever i Herøy kulturskole.

Og det blir mye flott sang og kultur, i tillegg til kaffe og kaker. Så det er bare å sette av lørdag ettermiddag i Herøyhallen.