Foredraget som bærer navnet "Endelig mandag" var et ledd i kommunens arbeid for å bygge en felles bedriftskultur og planen er at det skal bli flere slike arrangement i årene som kommer.

Karin Fevaag Larsen er en av landets mest anerkjente foredragsholdere og er kjent som en "energibombe" og forventningene var derfor store når de kommuneansatte møttes til i aulaen like etter arbeidstid.

Av latteren og tilbakemeldingene etter foredraget å bedømme hersket det nok ingen tvil om at dette ble en stor suksess og en vellykket stund for de ansatte. Dette ble et skikkelig "kick" og en påminnelse om at vi med enkle grep kan få en bedre hverdag både på jobb og i fritida.

Enkelt budskap
Karin hadde et fantastisk tempo og driv når hun møtte sitt publikum og brukte mye humor i det hun formidler. Hun krydret foredraget med et kroppsspråk og en mimikk som gjorde at det aldri ble kjedelig å sitte i to timer å høre på henne.

Budskapet som ble servert er nok like enkelt som det er vanskelig å gjennomføre til en hver tid. Vi ble bedt om å møte hverdagen offensivt og ta tak i det som er positivt og ikke gå og vente på at andre skal gjøre oss tilfreds.

Karin minnet oss om at altfor mange av oss henger oss opp i fortida og er opptatt av detaljer og kan ha en tendens til å skylde på andre for at vi har det slik vi har det. I stedet blir vi bedt om å ta utgangspunkt i oss selv og finne ut hva vi kan gjøre for å få en bedre hverdag.

"Hærlig" er et ord som står sentralt i Karins foredrag og som alle blir bedt om å huske i ettertid. Ordet kan brukes i mange ulike sammenhenger og skal hjelpe oss til å få riktig fokus når noe er vanskelig.

Gevinster, god mat og quiz
Under arrangementet i aulaen ble det trukket ut flotte gevinster blant de som var til stede. Etter foredraget ble det servert nydelig mat fra Brygga av foreldre til årets 10. klasse. Det ble også gjennomført en quiz for at det skulle bli litt aktivitet og samarbeid blant de som deltok.

Dekket av velferdsmidler
Foredraget for kommuneansatte ble dekket av velferdsmidler som er bevilget av kommunestyret. Målet er å bygge bro mellom enhetene og skape en bedre bedriftskultur for de ansatte.