Pressesjef Jens Nordahl sier til Herøyfjerdingen at drømmen er å komme i gang med minipol allerede i mars/april.

Omsettes for 85 millioner i året i sentrum
Representanter fra Vinmonopolet har tidligere vært på Herøy og sett på forholdene og pressesjef Nordahl sier at mye av årsaken til at de har valgt å sette i gang prøveordningen med minipol er at det innenfor et lite geografisk område fra Spar Herøy på Tenna til Silvalen omsettes for rundt 85 millioner i året.

Egen butikk samlokalisert med annen handel
Vinmonopolet trenger et lokale på 45 kvadratmeter som innredes til en egen butikk som er skjermet fra annen handel.

- Vi har ikke midler til eget pauserom og toalett og det innebærer at minipolet må være samlokalisert med en annen butikk, sier pressesjef Jens Nordahl.

Håper på snarlig oppstart
- Etter at søknadsfristen er gått ut vil det komme en delegasjon til Herøy i slutten av januar eller begynnelsen av februar for å se på de lokalene som er aktuelle. Vi vil da sette opp en prioriteringsliste og ha et møte med kommunen. Når det er bestemt hvor minipolet skal ligge vil butikken bli tegnet raskt slik at ombyggingen kan starte, sier Nordahl.

- Lokalet må ha et gulv som tåler paller på rundt 700 kilo og ha gode parkeringsmuligheter. I og med at dette er en prøveordning så ønsker vi å komme i gang så tidlig som mulig. Et drømmescenario er at vi skal komme i gang i mars/april. Vi bør i hvert fall være i gang i god tid før sommersesongen, sier Jens Nordahl.

Skryter av kommunen
Pressesjef Nordahl skryter av at de har hatt et meget godt samarbeid med Herøy kommune og han har latt seg imponere over næringsutviklingen.

- Her er det flinke folk og jeg regner derfor med at det skal gå greit med den kommunale godkjenningen, sier Jens Nordahl.

Markedsleie
En skulle kanskje tro at Vinmonopolet hadde mye penger på bok, men pressesjef Nordahl sier at det meste av det som betales for alkohol går til avgifter og at de derfor har lav fortjeneste på det de selger.

- Vi har ikke råd til å betale mer enn markedsleie for lokalet, men vi tror nok helt sikkert at etableringen vil føre til at den øvrige handelen øker, avslutter Nordahl.

Alle foto: Ellen Johanne Jarli for AS Vinmonopolet.