Gründerkommunen Herøy har satt av et fond hvor de som starter bedrift i ungdomsskole eller videregående skole kan låne penger som startkapital

Herøy kommune har lang tradisjon som gründerkommune. For å skape fortsatt vekst og for å skape enda større antall varierte arbeidsplasser er det viktig med nye gründere og flere etablerere.

Dette er viktig for hele herøysamfunnet.

Egen bedrift Kommunen vil derfor satse spesielt på de som har idéer og som vurderer å etablere egen bedrift.

- Dette betyr at vi ønsker å tilrettelegge for etableringer og hjelpe deg som har gründerlyst i idéutviklingsfasen, planlegging og etableringsfasen, sier Stig Neraas til Herøyfjerdingen.

I høst opprettet formannskapet i Herøy et eget fond for gründerungdom.

God start Det var da tenkt elevbedrift (grunnskole), ungdomsbedrift (videregående skole) og studentbedrift (høgskole).

- Det er ikke så veldig mye penger å hente, men det vil være en god start. De som søker må kunne vise til eget budsjett eller en forretningsplan, forteller Neraas videre.

Dette vil elevene i både ungdoms- og videregående skole få hjelp til på skolen.

Banebrytende arbeid - Har ungdommer en ide – er det viktig at disse tar kontakt slik at vi kan vurdere hvordan vi kan hjelpe, understreker Stig Neraas.

Arbeidet med bedrifts-etableringer stanser ikke der. Et nesten banebrytende arbeid startes i begynnelsen av februar.

Her skal utenlandske innflyttere til Herøy få utviklet sine idéer og gjennom ”learning by doing” skal de også lære å starte en bedrift.

Ungt Entreprenørskap - Dette er nytt og har vært gjort kun en gang før i Nordland, og på denne måten lærer vi litt selv også.

Dette kurset skal arrangeres delvis i samarbeid med ”Ungt Entreprenørskap”, sier Neraas.

Her skal innvandrere lære om å finne idéer og hvordan utvikle denne videre. Og kanskje like viktig:

- Dette blir også god norskopplæring og læring om hvordan samfunnet vært virker.

"Inngifte innvandrere" Til dette har ”Ungt Entreprenørskap” utviklet et opplegg som vi vil følge, nemlig ”Introduksjonsbedrift”, opplyser Stig Neraas.

Han har allerede fått åtte påmeldte til dette kurset, men ser gjerne at noen av innvandrerne som er inngifte med herøyfjerdinger melder seg på.

- Disse vil være en stor ressurs og har sikkert mange idéer og mye å bidra med i denne sammenhengen, avsøutter Neraas.

Påmelding eller spørsmål rettes til Herøy kommune ved Stig Neraas, tlf 750 68 005, mobil 94150812 e-post: stig.neraas@heroy-kommune.no

Men det er planlagt mye mer og svært så spennende i samme gate. Dette vil Herøyfjerdingen kommer tilbake til med mer fyldig omtale, men vi nevner kort:

Idéutviklingskurs. Har du en ide du vil se om det er mulig å utvikle til en god forretningsidé? Har du lyst til å starte egen bedrift, kanskje du har du sted som passer godt for etablering? Eller kanskje du har lyst til å flytte til Herøy og ønsker å skape din egen arbeidsplass her? Trenger du hjelp til å finne gode ideer eller å utvikle ideen du allerede har? Kurset vil være gratis. Planlagt oppstart i mai.

Internasjonal Gründerskole for ungdom. Er du mellom 18 og 35 år og har en forretningsidé eller lyst til å starte din egen arbeidsplass i Herøy? Da gir vi deg mulighet til å delta på Internasjonal Gründerskole.

For å stimulere til kreativitet og nyskaping vil vi sette deltagerne i et helt nytt miljø, og i en situasjon med internasjonalt samarbeid med ungdom fra en annen kultur.

Første samling blir i Sør-Europa. Siste samling på Helgeland. I mellomperioden får du god oppfølging i din bedriftsetablering i Herøy.

Etablererkurs Til høsten planlegger HALD IKS å arrangere et nytt Etablererkurs. Etablererkurset er for deg som tenker på å starte for deg selv, - og også for deg som nettopp har startet egen virksomhet. Hovedfokus vil være arbeidet med egen forretningsplan.