- Mange vil til Vega Havhotell, men føler at reisen blir lang. Derfor tar vi havhotellet til Herøy for å gi folk en opplevelse, forteller superkokken Jon Aga til Herøyfjerdingen.

Plass til 50 Med seg til Herøy har han fruen Anna, og sammen skal de servere 50 forventningsfulle herøyfjerdinger.

Aga er kjent fra både TV og andre medier og nå får også et knippe påmeldte til goumetkvelden oppleve ham.

For Aga skal ikke gjemme seg bort på kjøkkenet.

- Neida, det skal jeg ikke gjøre. Min kone og jeg kommer til å introdusere menyen og rettene etter hvert som de serveres, forteller Aga videre.

Opplevelse Også hans introduksjoner blir nok en opplevelse i seg selv, kjent som han er for sin kunnskap og ikke minst humoristiske påfunn.

Og det går helt fint å flytte kjøkkenet til Tenna, spør vi.

- Det er ikke noe problem. Jeg var på Tennas Vel og serverte i et bryllup sist sommer og vet at der er to gode komfyrer og masse benkplass, mener Aga.

Menyen Det var for øvrig under dette bryllupet idéen om denne gourmet-kvelden ble født. Og menyen lørdag 29. januar er absolutt til å få vann i munnen av.

For bare se her:

- Kjempereker med pastinakk - Ovnsbakt kysttorsk med epler, soyasaus og løk-krem - urtespekket rygg av lam med sjysaus, grønnsaksragú og potet-terte - Konfektkake av mørk sjokolade og kransekakehus med jordbærsaus

Vin Til dette setter Jon Aga til ulike vinpakker.

- Vi får hjelp av ildsjelene på Tennas Vel til serveringen, avslutter Jon Aga. Allerede denne uka er det over 40 påmeldte til kvelden.