Kirketjener Stig Edvindsen pendler fra Sandnessjøen hver dag for å ta seg av jobben som kirketjener i Herøy. Dette har han holdt på med i 15 år og han sier selv at han trives godt i jobben. Stig arbeider ofte alene og trives med det.

- Jeg liker å styre arbeidet selv, men er samtidig opptatt av å gjøre en best mulig jobb. I sommerhalvåret prioriterer jeg at kirkegården ser velstelt ut og dette får jeg også en god del positive tilbakemeldinger om, sier Edvinsen.

- Oppskriften er nok bare at man prøver å slå gresset så ofte som mulig og unngår å slå når det er vått. Jeg prøver helst å unngå at det kommer gress på gravsteinene og dersom det skjer prøver jeg å ta meg tid til å tørke det bort, sier Stig.

Skryter av sjefen
Stig skryter også av at han har en fleksibel og forståelsesfull sjef som har har gitt han ansvar og fleksibitet i jobben. Kirkverge Bård Grønbech er forståelsesfull og romslig så lenge jobben blir gjort skikkelig og det setter jeg utrolig stor pris på. Dette er en stor fordel når man pendler hver dag, avslutter den pliktoppfyllende og ansvarsbevisste kirketjeneren Stig Edvinsen.