Ni lag i årets sesong
Totalt har ni lag fra Herøy vært med i seriespill i år, herav 4 minilag, lillejenter/gutter med ett lag hver, småjenter (7er), 1 pikelag (11er), samt 1 guttelag i samarbeid med Dønna (11er).

Totalt har fotballgruppa aktivisert mellom 90 og 100 barn og unge i årets sesong. I tillegg har det vært en gruppe på 10-12 oldboysspillere som har trent og 1-2 ganger i uken.

Gode ambassadører
Fotballgruppa synes trenerne og spillere er gode ambassadører for klubben. - Vi er stolte av klubben vår, og vi synes trenere/støtteapparat gjør en fantastisk innsats. Alle sammen jobber dugnad og bruker mye av egen fritid for at alle aktive skal ha et tilbud på fritiden. Det er viktig at både spillere og foreldrene setter pris på den jobben trenerne og støtteapparatet gjør, spesielt de som er trenere uten å ha egne unger med, sier leder Heidi Nilsen til Herøyfjerdingen.

Fem på sonesamling
Hvert år plukker fotballkretsen ut de mest talentfulle spillerne fra hver klubb som får delta på egne samlinger som kalles sonesamlinger. De beste på disse sonesamlingene har muligheten til å kvalifisere seg til kretssamlinger og helt til landslagssamlinger dersom de er gode nok.

I år har det deltatt 4 jenter og 1 gutt på sonesamlinger i Sandnessjøen i høst. Mia Vold og Leonard Theimann er tatt ut til kretssamling på Mo 30.november til 2. desember.

Det meste er klart til neste sesong
Neste sesong vil det også bli påmeldt 9 lag, fordelt på 5 minilag, lillegutter, lillejenter, smågutter og piker. - Vi har kun fire guttespillere neste sesong, så her blir det fortsatt samarbeid med Dønna, sier Nilsen.

- Det ser ut til at det er en økning i antall rene jentelag neste sesong, og det synes vi er veldig positivt. Vi er nesten i mål med trenere til alle lagene, og håper å ha fått alt på plass før jul, sier Heidi.

Lokal sonesamling
Fotballgruppa ønsker at klubben skal være en breddeklubb, og har som mål at alle som ønsker å spille fotball skal få mulighet. Det er også viktig at klubben støtter opp om de mest talentfulle spillerne, og vi skal derfor prøve å få til en lokal «sonesamling» for klubben for jenter og gutter i aldersgruppen 12 – 16 år.

- De spillerne som viser interesse, talent og har gode holdninger vil få mulighet til ekstra trening og oppfølging, avslutter Nilsen.

Alle bilder: Ann Kristin Lenning