Kirsti Iversen har vært leder i idrettslaget åtte år og før det har hun hatt andre laget. Nå ønsker hun å rette en takk til alle dem som er med å gjøre jobben hennes lettere.

- Vi har en kommune som hvert støtter oss med kjærkomne kulturmidler i tillegg til at de stiller opp med idrettshall og fotballbaner som kan benyttes fritt. For 2015 fikk idrettslaget 40 000 kroner i rene kulturmidler som kommer våre mange utøvere til gode i ulike idrettsgrener. Vi er heldige som har politikere som verdsetter den jobben vi gjør som frivillige. Dette er med på å gjøre jobben min som leder mye enklere enn den kunne vært, sier Iversen.

Herøy idrettslag har en visjon om at det skal være billig å drive med idrett og derfor har de i forhold til mange andre idrettslag lav medlemsavgift og treningsavgift.

- Medlemsavgiften til idrettslaget er på bare 100 kroner hvert år og for dette beløpet nyter også medlemmene godt av gode tilbud på sportsbutikken Sport 1 i Herøysenteret gjennom vår klubbavtale. Treningsavgiften til undergruppene er også svært lav i forhold til mange andre idrettslag og dette er noe vi er stolte av.

- Vi skal snart i gang med en ny runde der vi skal kreve inn medlemsavgift og samtidig prøve å verve nye medlemmer. Jeg har faktisk som ambisiøs målsetting at vi skal få alle herøyfjerdinger som medlemmer i idrettslaget, enten som aktiv medlem eller støttemedlem, sier den engasjerte idrettslederen.

Stor støtte og dugnadsånd
I tillegg til kommunen har idrettslaget mange andre som er med på å støtte aktiviteten i laget.

- Vi har et fantastisk næringsliv med vår hovedsponsor Marine Harvest i spissen som støtter oss i mange ulike sammenhenger. Vi har blant annet siden 2013 hatt en avtale med Marine Harvest der vi kan selge vår flotte klubbdress svært billig. I tillegg til økonomisk støtte er det også viktig å takke alle de fantastiske frivillige som uten noen form for godtgjørelse stiller opp som trenere eller i andre sammenhenger for å holde hjulene i gang med de mange aktivitene vi har i laget. Det er godt å se at vi fremdeles har en fantastisk dugnadsånd i Herøy, sier Iversen.

Unik støtteforening
-
Vi har også en enestående støtteforening som hvert år lager produkter som de selger på sin årlige julemesse i Herøyhallen. Vi fikk nylig overført 60 000 kroner til idrettslaget fra de driftige damene i støtteforeninga og det er jo bare fantastisk, sier Kirsti.

Grasrotandelen
Som i likhet med en del andre lag og foreninger på Herøy og ellers i Norge nyter også Herøy IL godt av pengene som kommer inn gjennom grasrotandelen fra Norsk Tipping.

- I 2015 fikk vi i underkant av 130 000 fra Grasrotandelen og det er jo bare fantastisk, avslutter leder i idrettslaget, Kirsti Iversen.

Hva er grasrotandelen?
Grasrotandelen ble lansert 1. mars 2009. Grasrotandelen er en ordning som gjør det mulig for spillere hos Norsk Tipping å gi 5 prosent av spillinnsatsen direkte til et lag eller en forening. Grasrotandelen gjelder for alle spillene til Norsk Tipping, bortsett fra fysiske Flax-lodd og Belago. For spillene Multix og Instaspill er Grasrotandelen 10 prosent av spillinnsatsen etter fradrag for gevinster.

Du kan tilknytte deg på følgende måter:Gå til www.norsk-tipping.no/grasrotandelen Du kan der søke opp ønsket grasrotmottaker. Søker du på Herøy (Nordland) får du opp 12 ulike lag og foreninger i tillegg til Herøy idrettslag.

Det er viktig å påpeke at deltagelse i Grasrotandelen ikke går utover din innsats, premie eller vinnersjanser.